DSS proglas putuje Srbijom

DSS proglas putuje Srbijom

Politika -
Ne očekujemo da baš svako podrži Proglas, jer je u demokratskom društvu prirodno da bude kritičkih primedbi, rekao je portparol DSS

BEOGRAD - Portparol DSS Petar Petković istakao je da je njihov proglas potpisao impresivan broj uglednih javnih ličnosti i inelektualaca i naglasio da će on moći da se potpiše i u drugim mestima, tako da je za ponedeljak, 3. decembar, to planirano u Kosovskoj Mitrovici.

Ne očekujemo da baš svako podrži Proglas, jer je u demokratskom društvu prirodno da bude kritičkih primedbi, ali je nedopustivo, rekao je Petković, da predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović "omalovažava većinsku ideju u Srbiji o političkoj neutralnosti, navodeći da je neodgovorna i prazna".

Petković je ukazao da nije stil DSS da Mićunoviću odgovara na isti način i nazove ga nedogovornim i praznim, niti da omalovažava njegovu ideju, već ga je pozvao da javnosti odgovori na niz konketnih pitanja vezanih za novog predsednika DS Dragana Đilasa.

Tako je Petković upitao Mićunovića da li je "pravi primer i dokaz ispravnosti evropskog puta to što je Đilas postao jedan od najbogatijih Srba od 2004. godine, od vremena kada je Boris Tadić postao predsednik Srbije".

Ako je ideja političke neutralnosti neodgovorna i prazna da li onda, upitao je Petković, pravi primer odgovornosti i evropske posvećenosti može da bude "to što je Đilas bio prikriveni vlasnik Presa".

Da li bi Mićunović, kao predstavnik ideje evropskih integracija, mogao da se založi kod Olivera Dulića i Saše Dragina, kao i drugih iz Demokratske stranke, pa da nam oni kažu koliko su zapravo koštale građane Srbije evropske integracije zahvaljujući njihovom ministrovanju, rekao je Petković.

DSS će nastaviti da u saradnji sa javnošću obezbedi što veću podršku za ideju političke neutralnosti, da što veći broj građana potpiše Proglas "Srbija je ugrožena" i na taj način mi odgovaramo na kritike, rekao je Petković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track