Vučić: Do nove godine istraga još dve sporne privatizacije
Foto: KURIR

Borba protiv korupcije

Vučić: Do nove godine istraga još dve sporne privatizacije

Politika -
Dve istrage su završene, ušli smo u istraživanje treće i očekujem da još dva predmeta do nove godine budu završena, rekao je potpredsednik vlade

BEOGRAD - Od spornih privatizacija koje se nalaze i na spisku EU do sada je završena istraga u dve, ispituje se još jedna, a do nove godine trebalo bi da bude sprovedena istraga u još dve sporne privatizacije, izjavio je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, ali nije precizirao o kojima je reč.

"Dve su završene, ušli smo u istraživanje treće i očekujem da još dva predmeta do Nove godine budu završena, odnosno da tužilaštvo može da preduzima određne radnje", rekao je Vučić, na pitanje poslanika SNS Dragana Šormaza dokle se stiglo u istrazi u spornim privatizacijama.

Budući da je Šormaz pitao i šta se dešava sa "Sartidom", Vučić je rekao da je istraga pri kraju i da će nadležni organi u skorije vreme moći da preduzimaju mere iz delokruga rada i obaveste javnost o tome.

Što se tiče Železare", Vučić očekuje da će se s jednom od najvećih ruskih kompanija postići dogovor i na taj način obezbediti budućnost i tom preduzeću i Smederevu, a da vlada više neće morati da izdvaja značajna sredstva kao do sada.

On je podsetio da je formirana radna grupa koja se bavi tim pitanjima i sprovodi istražne radnje na rasvetljavanju privatizacija na koje je ukazivao Savet za borbu protiv korupcije i Verica Barać, a i EU na osnovu analiza Saveta.Vučić je rekao da se krenulo baš sa tim privatizacijama da niko ne bi mogao da kaže da nadležni organi arbitrarno pristupaju izboru predmeta.

"To su složeni, kompleksni i obimni predmeti i nije lako brzo uraditi i ispitati sve činjenice", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track