Kfor postavio punkt kod Jarinja

Kosovska kriza

Kfor postavio punkt kod Jarinja

Politika -
Američki vojnici su na ovom putu izašli sa više oklopnih vozila postavili kontrolni punkt i vrše kontrolu saobraćaja

JARINJE - Američki vojnici iz sastava Kfora postavili su oko 9.30 časova kontrolni punkt na putu Leposavić - Raška, ispred administrativnog prelaza Jarinje, na severu Kosova.Kfor je na ovom putu izašao sa više oklopnih vozila, postavio kontrolni punkt i vrši kontrolu saobraćaja.Iz oba pravca se naizmenično propuštaju vozila, a kontrolu na samom prelazu Jarinje obavlja osoblje Euleksa. U neposrednoj blizini nalazi se i pet, šest vozila MUP-a Srbije.

Na lokaciji gde su započeti radovi na izgradnji integrisanog prelaza Jarinje jutros je okupljeno nekoliko stotina Srba, među kojima su i predstavnici lokalne samouprave sa severa Kosova i Metohije.

Građani protesutuju zbog, kako navode, da se na tom mestu od 10. decembra primenjuje sporazum o integrisanom upravljanju prelazima.

Oni ističu da ne žele uspostavljanje granice između centralne Srbije i Kosova i Metohije.Srbi su jutros zauzeli lokaciju na kojoj se izvode radovi za budući integrisani prelaz gde su parkirana i njihova vozila sa kosovsko - mitrovačkim registarskim tablicama.

Saobraćaj na relaciji između Raške i Leposavića, preko Jarinja obavlja se usporeno i nije blokiran.Područje oko Jarinja, na kosovskoj strani, povremeno nadleće i helikopter Kfora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track