LICEMERJE: Čeda vodio studente, sad im se ruga!

SNS osudila lidera LDP

LICEMERJE: Čeda vodio studente, sad im se ruga!

Politika -
Šokirani smo licemernim i huškačkim izjavama predsednika LDP, čoveka koji se izruguje studentima koji su danas mirno protestovali zbog presuda Haškog tribunala, saopštili naprednjaci

BEOGRAD - Srpska napredna stranka (SNS) danas je saopštila da je šokirana "licemernim i huškačkim" izjavama predsednika Liberalno demokratske parije Čedomira Jovanovića, čoveka koji se izruguje studentima i građanima koji su danas mirno protestovali zbog presuda Haškog tribunala.

"Poznato nam je da je Jovanović mladost proveo i karijeru gradio baškareći se u Šilerovoj ulici, a da je sada ništa drugo nego propali političar, doduše sa vilama, fabrikama i džipovima", kaže se u saopštenju SNS i navodi da se Jovanović još nije izjasnio šta za njega znače Kosovo i teritorijalni intergritet Srbije.

U saopštenju se kaže da je Jovanović jedini čovek u Srbiji koji nalazi opravdanje "za sramotne i antisrpske odluke Haškog tribunala" i iz njih crpi snagu za skupljanje "dnevnopolitičkih poenčića".

"Srpski naprednjaci se pitaju ko je Jovanović da poziva na građenje institucija i drži lekciju o evropejstvu i pravnim reformama, kada svi znamo da je on personifikacija mafijaško-tajkunsko-političkih sprega", kaže se u saopštenju i ističe da stranka pruža punu podršku ministru pravde Nikoli Selakoviću.

Jovanović je ocenio da je današnji studentski protest, povodom presuda Tribunala u Hagu, brutalno zloupotrebljen i za to "najveću odgovornost snose ministar pravde Nikola Selaković i pripadnici ektremističkih organizacija, koji su pokušali da profitiraju priključivanjem protestu". Jovanović je u pisanoj izjavi naglasio da je Selaković zloupotrebio svoju funkciju i zgazio obavezu da čuva red i mir u zemlji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track