Tadić u Rimu: Politika nije tehnika, već filozofija

Konferencija o strankama levice

Tadić u Rimu: Politika nije tehnika, već filozofija

Politika -
Ako su inovacije pretpostavka privrednog razvoja, onda i politika mora da bude inovativna, a ne tradicionalna, rekao počasni predsednik DS

BEOGRAD - Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić učestvuje u radu konferencije Nove progresivne alijanse u Rimu, na temu budućnost stranaka levičarske orjentacije u novom okruženju i načini na koje mogu da odgovore izazovima u vreme krize. Obraćajući se učesnicima konferencije, Tadić je rekao da je neophodno reagovati na nove izazove na drugačiji način, saopšteno je iz Demokratske stranke.

"Politika nije samo tehnika, već filozofija, i zato je potrebno da se, u odgovoru na opštu ekonomsku, društvenu i političku krizu, angažuju sve političke stranke, intelektualci, filozofi, pisci, naučnici. Ako su inovacije pretpostavka privrednog razvoja, onda i politika mora da bude inovativna, a ne tradicionalna i oslonjena na stare odgovore", poručio je Tadić. Kako je saopšteno iz DS-a, lider SPD Nemačke Zigmar Gabrijel je svoj govor počeo citirajući Tadića da je novoj Progresivnoj alijansi potrebna nova politička filozofija.

U radu koferencije učestvovali su i lider Socijalističke partije Francuske Harlem Dezir, guverner Vermonta Piter Šamlin, predsednik argentinskih socijalista Alfredo Lazareti i druga istaknuta imena svetske politike.Progresivna alijansa je grupa partija socijaldemokratske orjentacije koje imaju zastupnike u Evropskom parlamentu, ističe se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track