Skupština Srbije završila rad, nastavak u petak

Dosta za danas

Skupština Srbije završila rad, nastavak u petak

Politika -
Skupština bi trebalo da razmotri amandmane na izmene Zakonika o krivičnom postupku i dopunama zakona o javnom tužilaštavu i o sudijama. Na dnevnom redu biće i amandmani na izmene zakona o planiranju i izgradnji i o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je rad, a u petak će nastaviti razmatranje amandmana na nekoliko zakona iz oblasti pravosuđa. Razmatrani su amandmani na izmene Krivičnog zakonika, koji uvodi krivično delo zloupotreba u javnim nabavkama i strože kažnjavanje zločina iz mržnje.

Prihvaćen je amandman kojim se onemogućava ublažavanje kazne za krivična dela silovanja i pedofilije. Takođe, prihvaćen je i amandman LDemokratske strankeige socijaldemokrata Vojvodine kojim se granica za sitnu krađu, po kojoj policija reaguje po službenoj dužnosti, snižava na 5.000 dinara.

Skupština bi trebalo da razmotri amandmane na izmene Zakonika o krivičnom postupku i dopunama zakona o javnom tužilaštavu i o sudijama. Na dnevnom redu biće i amandmani na izmene zakona o planiranju i izgradnji i o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize.

Izmenama Zakona o planiranju i izgradnji predviđeno je odlaganje konverzije prava korišćenja zemljišta u pravo svojine do donošenja novog zakon o planiranju i izgradnji kada će konverzija, kako je ranije najavio ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, biti ukinuta.

On je kazao da će nov zakon biti donet u roku od šest meseci. Izmenama Zakona o podsticanju građevinske industrije Srbije u uslovima ekonomske krize predviđeno je produženje važenja tog zakona do kraja 2014. godine. Rasprava će biti nastavljena u patak u 10 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track