Stefanović obišao Žandarmeriju na jugu Srbije

Stefanović obišao Žandarmeriju na jugu Srbije

Politika -
Stefanović je tokom obilaska razgovarao sa pripadnicima Žandarmerije i njihovim starešinama u bazama Čar, Breznica i Dobrosin, kako bi se upoznao sa uslovima u kojima oni žive i rade

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović obišao je deo jedinica Žandarmerije koje izvršavaju redovne zadatke u Kopnenoj zoni bezbednosti, na teritoriji opštine Bujanovac, i izrazio zadovoljstvo njihovim stanjem, saopšteno je danas iz srpskog parlamenta.

Stefanović je tokom obilaska razgovarao sa pripadnicima Žandarmerije i njihovim starešinama u bazama Čar, Breznica i Dobrosin, kako bi se upoznao sa uslovima u kojima oni žive i rade.

Predsednik srpskog parlamenta je, kako se navodi, zadovoljan stanjem u jedinicama koje je obišao.

Prema njegovim rečima, Srbija je opredeljena za mir a srpske jedinice predstavljaju faktor mira i stabilnosti na jugu Srbije u interesu svih građana.

Srbija, dodao je, ne želi da bude izvor novih nestabilnosti, već, naprotiv, želi da doprinese ukupnoj stabilnosti u regionu i Evropi.

Stefanović je saopštio da će Srbija svim diplomatskim sredstvima koja su joj na raspolaganju braniti svoju teritorijalnu celovitost i integritet, dok će "dijalogom izboriti uslove za što bolji život naših sugrađana na Kosovu i Metohiji".

U pratnji Stefanovića bio je policijski general, načelnik Žandarmerije Bratislav Dikić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track