Pantić: Sutra o prelazima na Kosovu

Pantić: Sutra o prelazima na Kosovu

Politika -
Tema sastanka je da li će se naplaćivati dažbine za robu koja ulazi na Kosovu i kome će ići prihodi od eventualnih dažbina

BEOGRAD - Razgovori o prelazima između Kosova i centralne Srbije nastaviće se u utorak u Briselu, najavila je srpska radna grupa.

Zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić rekao je da očekuje da će se na sutrašnjem sastanku nastaviti "razgovori o zajedničkoj kontroli administrativne linije".

"Pokušaćemo i da nađemo rešenje za obe strane. I za Srbe na Kosovu, kao i za kosovske Albance", rekao je Pantić koji je i predsednik Opštine Kosovska Mitrovica.

Tema sastanka je da li će se naplaćivati dažbine za robu koja ulazi na Kosovu i kome će ići prihodi od eventualnih dažbina. Srbi na severu Kosova su zapretili protestima i blokadam prelaza, ako budu primorani da plaćaju dažbine Prištini i saopštili da će plaćati sve na šta su obavezni, ali samo državi Srbiji. Prva runda razgovora održana je prošle nedelje. U timu Vlade Srbije su direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, šef tima za tehničke pregovore Dejan Pavićević i Pantić. Kosovske pregovarače predvodi zamenica premijera Edita Tahiri. Nova runda pregovora premijera Srbije i Kosova. Ivice Dačića i Hašima Tačija, zakazana je za 17. januar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track