Najnovije vesti

Mrkić: Brisel nam ne kroji poteze

Susret Dačić-Milovanović

Mrkić: Brisel nam ne kroji poteze

Politika
15:38h
Ministar spoljnih poslova rekao da je Brisel uvek za razvijanje saradnje u regionu, ali nam ne kroji redosled poteza i apsolutno je nemoguće da određuje naše susedsko ponašanje

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio je da su i Beograd i Zagreb hteli da dođe do susreta premijera Srbije i Hrvatske i da u organizovanju sastanka Brisel nije mogao da ima presudnu ulogu.

Mrkić je, uoči posete hrvatskog premijera Zorana Milanovića Beogradu, rekao da je Brisel uvek za razvijanje saradnje u regionu, ali nam ne "kroji redosled poteza" i apsolutno je nemoguće da "određuje naše susedsko ponašanje".

Komentarišući to što će se Milanović u Beogradu sresti samo sa premijerom Ivicom Dačićem, a ne i sa predsednikom Tomislavom Nikolićem, Mrkić je naveo da nije istina da Nikolić nije hteo da primi Milanovića, niti je Milanović rekao da neće kod Nikolića.

On je objasnio da je susret premijera Srbije i Hrvatske pripremao sa hrvatskom ministarkom spoljnih i evropskih poslova Vesnom Pusić i da je dogovoreno da se sve stvari odsad rade sa rezonom, a ne da nam je "parada bitnija od rada".

"Ako premijeri naprave novi korak unapred, onda idemo na najviši nivo", istakao je Mrkić. Mrkić je dodao da uopšte nije bilo teško organizovati susret dvojice premijera i da nije bilo nikakvih teških "političkih" dogovaranja.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track