Nikolić: Izetbegović je dobrodošao
Foto: Tanjug

Nikolić: Izetbegović je dobrodošao

Politika -
Izetbegović je dobrodošao kao gost ili kao domaćin, samo neka kaže kada treba to da se desi, rekao je predsednik Srbije

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas u Beogradu da očekuje susret sa članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a da u februaru putuje u zvaničnu posetu Ankari.

"Izetbegović je dobrodošao kao gost ili kao domaćin, samo neka kaže kada treba to da se desi", rekao je Nikolić na prijemu za izveštače stranih medija u Srbiji.

Upitan o mogućnosti da bude održan trilateralni sastanak na vrhu BiH-Turska-Srbija, Nikolić je rekao da je taj susret bio najavljivan, ali da je odložen zbog bolesti predsednika Turske Abdulaha Gula.

Nikolić je takođe ocenio da su odnosi Srbije i Turske dobri i da će početkom narednog meseca boraviti u zvaničnoj poseti Ankari. On je kazao da Turska može da investira u Srbiji i da bi Bošnjaci u, kako je rekao, Raškoj oblasti ili Sandžaku, "mogli da budu kohezioni faktor u odnosima dveju zemalja". Nikolić je takođe izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima dve zemlje, ali je rekao i da ima indicija da "Turska promoviše nezavisnost Kosova".

"To nije dobro. To što sam čovek koji otvoreno kaže, ako sam mogao da kažem državnom sekretaru SAD, mogu to bilo kome da kažem", rekao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track