Molotovljevi kokteli bačeni na zgradu opštine Kosovska Mitrovica
Foto: KURIR

Molotovljevi kokteli bačeni na zgradu opštine Kosovska Mitrovica

Politika -
Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da se incident dogodio u prisustvu vojnika Kfora, koji su se, nakon što su građani počeli da se okupljaju, povukli sa lica mesta

KOSOVSKA MITROVICA - Nepoznate osobe u nedelju veče u 20.40 sati bacile su na zgradu opštine Kosovska Mitrovica dva "molotovljeva koktela", koja su pričinila manju materijalnu štetu na zgradi opštine.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je da se incident dogodio u prisustvu vojnika Kfora, koji su se, pošto su građani počeli da se okupljaju, povukli sa lica mesta.

Pantić je precizirao da su se četiri vozila Kfora, posle incidenta, povukla u južni deo Mitrovice, navodeći da će zgradu opštine od sutra obezbeđivati pripadnici civilne zaštite.

Pantić, koji je i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, kritikovao je postupak Kfora i naoštrije osudio vinovnike tog incidenta.

Zgrada opštine Kosovska Mitrovica, koja se nalazi u multietničkom naselju Tri solitera, nije prvi put meta napadača. Ranije je na ovu zgradu pucano iz vatrenog oružja, a bila je i kamenovana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja