SNS: Đilasova tužba protiv Kurira skandalozna!

Milijarde samo kod lidera DS

SNS: Đilasova tužba protiv Kurira skandalozna!

Politika -
To je pokušaj zastrašivanja medija u Srbiji i gašenja jednih dnevnih novina, kao i pokušaj uticaja na nezavisnost novinarstva, rekao naprednjak Zoran Babić

BEOGRAD - Jedine milijarde evra koje su u opticaju u Srbiji nalaze na krivičnoj prijavi protiv Kurira, koju je podneo lider DS Dragan Đilas, izjavio je zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić!

- Milioni i milijarde evra nalaze se na računima funkcionera DS među kojima je i Đelić, koji godinama ne uspeva da objasni kako je moguće da sa ministarskom platom od oko 100.000 dinara stekne imetak i račun u banci od 11 milona evra - poručio je Babić.

Srpska napredna stranka odbacila je danas, kao izmišljotinu, tvrdnju poslanika DS Božidara Đelića da će se država zadužiti za 12 milijardi dolara za izgradnju plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar, a zamenik šefa poslanika SNS Zoran Babić ističe da SNS nikada nije ni najavila ni radila na takvom zaduženju.

"Odbacujem kao notornu izmišljotinu današnju izjavu Đelića da će se Srbija zadužiti dodatnih 12 milijardi dolara za realiziciju projekta Dunav-Morava-Vardar. SNS nikada nije najavila, ni radila, niti će raditi na takvom zaduženju Srbije, niti smo se na tako nešto obavezali”, rekao je Babić na konferenciji za novinare u parlamentu. On je ocenio da se “jedini milione i milijarde evra nalaze na računima funkcionera DS među kojima je i Đelić”, koji, kako je rekao, “godinama ne uspeva da objasni kako je moguće da sa ministarskom platom od oko 100.000 dinara stekne imetak i račun u banci od 11 milona evra”.

To ne uspeva da objasni ni Agenciji za borbu protiv korupcije ni srpskoj javnosti”, rekao je Babić. On je rekao i da se “jedine milijarde evra koje su u opticaju u Srbiji nalaze na krivičnoj prijavi” koju je predsednik DS Dragan Đilas podneo protiv Kurira, ocenjujući to kao pokušaj zastrašivanja medija u Srbiji i gašenja jednih dnevnih novna, kao i pokušaj uticaja na nezavisnost novinarstva. To je, kako je dodao, u najmanju ruku skandalozno, budući da toliki oštetni zahtev je “najveći u istoriji novinarstva, ne u Srbiji, već u celom svetu.

“Jedini milioni i milijarde evra nalaze se na krivičnim prijavama koje su podnete, ali ih nije podnela politika već oni koji treba da vrše istrage i koji su za to plaćeni, a podnete su protiv čelnika DS koji su u prethnodnom periodu opljačkali građane”, rekao je Babić.

Ranije danas opozicija je u parlamentu kritikovala ideju izgradnje plovnog kanala Dunav-Morava-Vardar ocenjujući ga nerealnim i neozbiljnim projektom, koji zemlju može "opasno" zadužiti. "Ministar rudarstva Milan Bačević je danas u Kini, a mi iz DS-a pitamo šta će biti ako on bude uspešan. Čujemo da želi da zaduži Srbiju za dodatnih 12 milijardi dolara da bi izgradio kanal do Soluna. Ova vlada nas je već zadužila za više od dve milijarde evra za samo šest meseci", rekao je Đelić.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević, koji je danas u parlamentu “branio” vladine zakone, rekao je da nije čuo za mogućnost takvog zaduženja. "Prvi put čujem za tu informaciju za 12 milijardi dolara", rekao je Knežević novinarima u Skupštini Srbije na pitanje da li su tačne tvrdnje da država planira da zemlju zaduži za 12 milijardi dolara kako bi se izgradio plovni kanal Dunav-Morava-Vardar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track