Krasnići: Tači proglasio sebe za sveca

Partijska svađa

Krasnići: Tači proglasio sebe za sveca

Politika -
Oni (članovi partije) sa Tačijem treba da govore ono što misli šef ili da ćute, jer šef misli u ime svih i za sve, šef sve zna i odlučuje o svemu. To je učinilo da on bude proglašen poslednjim svecem našeg sveta što se ne događa nigde u demokratskom svetu, naveo je Krasnići

PRIŠTINA - Predsednik Skupštine Kosova i generalni sekretar vladajuće Demokratske partije Kosova Jakup Krasnići najavio je da neće učestvovati na sutrašnjem kongresu stranke i izneo je teške optužbe na račun lidera stranke Hašima Tačija.

Krasnići je u otvorenom pismu Tačija nazvao vladarom sa mnogo vlasti i optužio ga da koristi partiju kao privatnu svojinu "za sve što hoće".

"Oni (članovi partije) sa Tačijem treba da govore ono što misli šef ili da ćute, jer šef misli u ime svih i za sve, šef sve zna i odlučuje o svemu. To je učinilo da on bude proglašen poslednjim svecem našeg sveta što se ne događa nigde u demokratskom svetu", naveo je Krasnići.

On je, takođe, optužio lidera stranke da je na poslednjim parlamentarnim i posebno partijskim izborima dokazao da "je u celosti udaljio partiju od osnovnih principa i osnivačkih vrednosti, eliminisao svaku raspravu i sve vrednosti".

Na kraju pisma naveo je da će na vreme informisati građane o svom daljem angažmanu i odlukama. Krasnići je od predsednika stranke krajem prošle nedelje zatražio da se odloži održavanje izborne skupštine stranke do oslobađanja Fatmira Ljimaja od optužbi za ratne zločine u slučaju Klečka i optužbi za korupciju u slučaju Ministarstva saobraćaja i telekomunikacija Kosova.

Taj zahtev Krasnićija nije prihvaćen, i u subotu će u Domu omladine i sportova u Prištini početi Kongres stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track