Nikolić danas s Merkelevom
Foto: Marina Lopicic

Samit u Santjagu

Nikolić danas s Merkelevom

Politika -
Predsednik Srbije sastaće se i sa predsednikom Urugvaja Hoseom Muhikom, predsednikom Kube Raulom Kastrom, predsednikom Rumunije Trajanom Baseskuom i premijerom Portugalije Pedrom Pasušem Koeljom

SANTJAGO - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić učestvovaće danas na samitu šefova država i vlada latinoameričkih i karipskih država i EU i imati niz bilateralnih susreta, uključujući i, kako je potvrđeno u njegovom kabinetu, susret s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Predviđeno je, takođe, da se Nikolić sastane s predsednikom Urugvaja Hoseom Muhikom, predsednikom Kube Raulom Kastrom, predsednikom Rumunije Trajanom Baseskuom i premijerom Portugalije Pedrom Pasušem Koeljom.

Nikolić će uveče prisustvovati zvaničnoj večeri koju priređuje predsednik Čilea Sebastijan Pinjera.

U delegaciji koju predvodi predsednik Srbije su i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i savetnik predsednika Marko Đurić.

Na Samitu, pod nazivom "Alijansa za održivi razvoj: Promovisanje socijalno odgovornih investicija i investicija koje doprinose zaštiti čovekove okoline", očekuje se učešće 45 svetskih lidera.

Pored Merkelove, na samitu će biti i predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej, predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i mnogi drugi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track