Antiću nejasna Stefanovićeva izjava o Beogradu

Antiću nejasna Stefanovićeva izjava o Beogradu

Politika -
niko sa Socijalističkom partijom Srbije nije razgovarao. Očekujem da će narednih dana doći do razjašenja izjave da bar 30 dana, kako sam razumeo, neće biti promene vlasti, kazao je Aleksnadar Antić

BEOGRAD - Predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić rekao je danas da mu nije jasna izjava funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) da može da garantuje da se vlast u Beogradu neće menjati narednih 30 dana i dodao da niko sa Socijalističkom partijom Srbije nije razgovarao o tome.

"Moram da naglasim da mi ta izjava nije bila u potpunosti jasna. Očekujem da će narednih dana doći do razjašenja izjave da bar 30 dana, kako sam razumeo, neće biti promene vlasti", kazao je Antić novinarima nakon ceremonije obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta u Beogradu.

Antić, koji je funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS), dodao da mora da ponovi da na tu temu nije bilo razgovora s tom strankom i da zato jednostavno ne može da komentariše nešto o čemu nije razgovarano. Okosnicu gradske vlasti u Beogradu čine Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije, koja na državnom nivou čini vladajuću koaliciju sa Srpskom naprednom strankom (SNS). Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović izjavio je da u ovom trenutku nema izgleda za smenu vlasti u Beogradu i da može da garantuje da se to neće desiti u narednih 30 dana, iodgovarajući na pitanje da li gradonačelnik Beograda Dragan Đilas može da bude miran po pitanju eventualne inicijative za smenu gradske vlasti.

Antić je danas kod Spomenika žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu na Starom sajmištu prisustvovao centralnoj državnoj komemorativnoj ceremoniji odavanja počasti povodom 27. januara, Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta. Ceremeniju je predvodio predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, koji nije davao političke izjave

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track