Đurić: Značajna Nikolićeva poseta Čileu

Đurić: Značajna Nikolićeva poseta Čileu

Politika -
Poseta predsednika Nikolića Čileu i susreti sa liderima latinske i centralne Amerike otvaraju vrata saradnji iz koje svi možemo imati veliku korist, napisao je Đurić na Fejsbuk profilu

BEOGRAD - Savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Đurić napisao je u nedelju veče na svom Fejsbuk profilu da poseta predsednika Tomislava Nikolića Čileu otvara vrata saradnje sa delovima sveta neslućenih ekonomskih potencijala u kojima Srbija ima prednost i ne sme da je propusti.

"Poseta predsednika Nikolića Čileu i susreti sa liderima latinske i centralne Amerike otvaraju vrata saradnji iz koje svi možemo imati veliku korist. Lideri evropskih zemalja dosli su ovde da pokusaju da prodube i iskoriste odnos sa delom sveta koji ima neslućeni ekonomski potencijal", napisao je Đurić.

On je naveo primer Čilea kao zemlje koja ima "više nego tri puta veći BDP po glavi stanovnika od Srbije, stabilan rast od šest odsto, kao i izvanrednu državnu upravu i poslovni ambijent, zbog čega se, kako je naveo, investicije slivaju u tu zemlju.

"U ovom delu sveta žive prijatelji Srbije i ovde mi imamo prednost koju ne bismo smeli da propustimo", naglasio je Đurić navodeći da se poseta delegacije Srbije koju predvodi predsednik Nikolić privodi kraju.

"Upsešnu posetu privodimo kraju veoma ohrabreni mogućnostima. Možemo, moramo bolje", istakao je Đurić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je prisustvovao samitu šefova država i vlada latinoameričkih i karipskih država i EU, tokom koga je imao niz bilateralnih susreta.

Na Samitu, pod nazivom "Alijansa za održivi razvoj: Promovisanje socijalno odgovornih investicija i investicija koje doprinose zaštiti čovekove okoline", učestvovalo je oko 45 svetskih lidera.

U delegaciji koju predvodi predsednik Srbije su i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić i savetnik predsednika Marko Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track