Dačić: SNS ne stoji iza prljave kampanje
Foto: Marina Lopičić

Dačić: SNS ne stoji iza prljave kampanje

Politika -
Dačić je rekao da sa Vučićem radi "u potpunom skladu" , odbacivši bilo kakvu tvrdnju o učešću SNS u prljavoj kampanji koja se vodi protiv njega

BEOGRAD - Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je u subotu veče da njegov koalicioni partner Srpska napredna stranka (SNS) ne stoji iza pokušaja njegove diskreditacije.

Dačić je rekao da sa Vučićem radi "u potpunom skladu" , odbacivši bilo kakvu tvrdnju o učešću SNS u prljavoj kampanji koja se vodi protiv njega, navela je agencija Rojters.

"Ovo je napad na jedinstvo vlade i pokušaj određenih snaga da iznude vanredne izbore u trenutku kada vlada ima mnogo važnijih pitanja kojima treba da se bavi. Mi verujemo da je SNS je potpuno kredibilan partner i želim da naglasim da postoji jedinstvo unutar vlade", rekao je Dačić.

Agencija je dodala da se Dačić tako distancirao od komentara koje je ranije u subotu Rojtersu dao neimonavni visoki funkcioner socijalista koji je rekao da iza prljave kampanje protiv premijera i lidera SPS stoji SNS.

Predsednik SPS i srpske vlade danas je na konferenciji za novinare rekao da pokušaj da se diskredutuju i on i vlada njegovim dovođenjem u vezu sa Rodoljubom Radulovićem iz kriminalne grupe narko bosa Darka Šarića nije uspeo.

Dačić je potvrdio da se nekoliko puta susreo sa Radulovićem, ali da je u tom trenutku imao samo policijske informacije na osnovu takozvane Bele knjige, kojom Radulović nije bio označen kao pripadnik kriminalnog klana. On je dodao da su podaci o tome arhivirani kako bi bili upotrebljeni kao sredstvo političke ucene kada za to dođe vreme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track