Dinkić: Rakić i Tadić su prevarili Dačića!

Dani odluke za opstanak Vlade Srbije

Dinkić: Rakić i Tadić su prevarili Dačića!

Politika -
Oni koji su znali za susret Dačića i Radulovića - bivši predsednik, Rakić i direktor policije - ako je to bilo krivično delo, trebalo bi da idu u zatvor

BEOGRAD - Ćutolozi.Lider URS i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ocenio je da su za kontakte premijera Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića, poznatog kao Miša Banana, pre četiri godine sigurno znali tadašnji predsednik Boris Tadić, kao i potpredsednik DS, bivši predsednik Biroa za koordinaciju tajnih službi i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Miodrag Rakić i direktor policije Milorad Veljović.- Za čoveka s kojim se Dačić viđao pre četiri godine sigurno su znali i Boris Tadić, i Miodrag Rakić, i tadašnji direktor policije. Ako to tada nije bio razlog za krizu, nema ga ni sada. Zašto tada nisu reagovali, ako je trebalo, nego je to neko sada pustio da uzdrma Vladu - rekao je Dinkić i istakao da na osnovu transkripata treba utvrditi sadržaj razgovora i preduzimati korake - da se odgovara ako je postojalo krivično delo, a ako nije, da se ta tema skine s dnevnog reda.- Oni koji su znali za to - Rakić, Tadić i direktor policije, ako je postojalo krivično delo, trebalo bi da idu u zatvor. Ako se utvrdi da je bio kriminal, zašto su ćutali četiri godine? Ne mogu da verujem da ni Tadić ni Rakić, kao, ne bi izbacili Dačića iz Vlade pre četiri godine da su znali s kim se viđao. Ja sam za to da javnost sazna o čemu je Dačić razgovarao - rekao je Dinkić u emisiji „Stav Srbije“ na Prvoj televiziji.On je ocenio da su šanse za prevremene republičke izbore „na nivou jednog promila“, naglasivši da Vlada pada kada izgubi podršku u parlamentu.

Miki Rakić i dalje ćutiMiodrag Miki Rakić, potpredsednik DS, bivši predsednik Biroa za koordinaciju tajnih službi i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, nije želeo da komentariše navode da upravo on stoji iza pritisaka i ucena na premijera Ivicu Dačića, kao i da je on obelodanio podatke o sastancima Dačića s Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana, koji su, inače, službena tajna.

Ovako je Rakić odgovarao na pitanja novinara:♦ Kako komentarišete optužbe da ste ucenjivali premijera Dačića?- Dok ne čujem izjavu premijera i lidera SPS Ivice Dačića, ne bih želeo ništa da komentarišem na tu temu.♦ Da li su ti podaci označeni kao službena tajna i da li njihovo iznošenje predstavlja krivično delo?- Svi državni organi i službe profesionalno su radili svoj posao. Nadam se da zbog toga neće snositi nikakve posledice.♦ Kako je moguće da policija ne obaveštava ministra unutrašnjih poslova o pripadnicima kriminalnih grupa i ljudima koji su pod istragom ili im se sprema hapšenje?- Nemam komentar. Ne želim više ništa da kažem na tu temu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track