Nikolić: Jahjaga će čuti ono što ne voli da čuje
Foto: KURIR

Uoči sastanka u Briselu

Nikolić: Jahjaga će čuti ono što ne voli da čuje

Politika -
Srbija je svoju poziciju precizirala Platformom o Kosovu i Metohiji, od nje ne može da odstupi i to ću preneti svojoj sagovornici, poručio predsednik Republike

ISTANBUL - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je, uoči sastanka s kosovskom predsednicom Atifetom Jahjaga u sredu u Briselu, da je Srbija svoju poziciju precizirala Platformom o Kosovu i Metohiji, da od nje ne može da odstupi i da će to preneti svojoj sagovornici.

Nikolić je objasnio da njegov sastanak s Jahjagom ne može biti protokolaran, premda je kao prvi tako zamišljen, jer "ne zna kada će biti sledeći i sa kim":"Ovo je prilika da gospođa Jahjaga čuje ono što možda ne voli da čuje, da konačno čuje direktno, a ne preko medija, da Srbija ima svoju Rezoluciju, koju je donela na osnovu Platforme, i da niko ko predstavlja Srbiju ne može od toga da odstupi i niko ko predstavlja Sriju od toga ne želi da odstupi", kazao je Nikolić.

On je istakao da tom Rezolucijom Srbija takođe "prvi put kaže šta može da dozvoli":"Srbija prvi put kaže šta može da dozvoli, a dozvolila je da postoji teritorija na kojoj ne vrši potpuno svoju vlast, da ta teritorija koja ima ustav, sudove, zakone, predsednika, parlament, vladu, i traži za svoju zajednicu na toj teritoriji određena specijalna prava koja su veoma autonomna u odnosu na Prištinu. I to je ono što Srbija može, što Srbija želi", rekao je Nikolić. Predsednik Srbije sastaće se sutra s Jahjagom uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track