Đukić-Dejanović: Kredibilitet Vlade nije okrnjen
Foto: KURIR

Legitimitet

Đukić-Dejanović: Kredibilitet Vlade nije okrnjen

Politika -
Institucije sistema funkcionišu. Postigli smo dobre rezultate na evropskom putu, u privlačenju investicija i u borbi protiv kriminala i korupcije, ocenila visoka funkcionerka SPS i ministarka zdravlja

BEOGRAD - Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) i ministarka zdravlja Slavica Đukić-Dejanović ocenila je da informacija da se premijer Ivica Dačić sastajao sa članovima kriminalnog klana Darka Šarića nije okrnjila ni njegov ni kredibilitet Vlade Srbije.

"Vlada nije nokautirana. Institucije sistema funkcionišu. Postigli smo dobre rezultate na evropskom putu, u privlačenju investicija i u borbi protiv kriminala i korupcije. Nema sumnje da oni kojima se to ne sviđa baš i žele da napadaju Ivicu Dačića kao personifikaciju Vlade, upravo da bi minimizirali njen učinak", rekla je Đukić - Dejanović.

Ministarka zdravlja se zauzela da se ispita svaki detalj Dačićeve komunikacije sa bilo kime i da se sve sankcioniše, ukoliko ima elemenata krivičnog dela. "Institucije države daće odgovor i na to pitanje, a građani će na kraju da procenjuju ima li ko politički kredibilitet ili ne", rekla je ona i dodala da nije imala informacije o tim sastancima. Đukić-Dejanović je rekla da ne veruje da iza tih napada u medijima stoji neko od partnera iz vladajuće koalicije. "Koliko vidim, partneri su isključivo posvećeni radu. Ministri praktično rade od jutra do mraka. Sumnjam da bi neko lično ulagao toliku energiju u uspeh Vlade, a da je ruši iznutra. To bi bilo nelogično", ocenila je visoka funkcionerka SPS-a.

Ona je rekla da odnosi SPS-a i Srpske napredne stranke nisu narušeni nakon te afere i da je komunikacija na sednicama Vlade vrlo korektna. Govoreći o eventualnom uskraćivanju podrške SPS-a Demokratskoj stranci u Beogradu, Đukić-Dejanović je rekla da o tome još nije bilo reči ni u partiji ni u vladajućoj koaliciji. "To je pitanje za neke druge koji bi trebalo da odluče šta će i kako će. Beograđani zaslužuju najsposobniju vlast. Mnogo toga se dešava i svaki novi talas događaja daje novi veo za nova venčanja", rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track