Dačić: Dijalog s Prištinom zbog nas, a ne zbog EU

Poručio

Dačić: Dijalog s Prištinom zbog nas, a ne zbog EU

Politika -
Očigledno da nam treba dogovor. Da smo ovakav dijalog vodili pre 10 godina sigurno bismo mogli da postignemo bolje rezultate. Danas mi pre svega treba da vidimo šta možemo da spasimo, poručio je Dačić

BEOGRAD/BRISEL,- Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da datum za početak pregovora za priključenje Evropskoj uniji nije suštinski razlog zbog kojeg Srbija vodi dijalog sa Prištinom.

Srbiji jeste u interesu da što pre uđe u EU, ali to nije najvažniji razlog zašto se pregovara u Briselu, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima razlog pregovora je taj što Srbija iz dana u dan gubi subjektivitet i suverenitet, državnost i prijatelje, odnosno zato što razne države pod pritiscima priznaju Kosovo.

"Sve to očigledno govori da nam treba dogovor. Da smo ovakav dijalog vodili pre 10 godina sigurno bismo mogli da postignemo bolje rezultate. Danas mi pre svega treba da vidimo šta možemo da spasimo", poručio je Dačić.

On je istakao da će okvir razgovora biti rezolucija i platforma koje predviđaju formiranje zajednica srpskih opština i istakao da Srbija neće pristati na ukidanje institucija na Kosovu i Metohiji jer njih ne bi imao ko drugi da zameni.

"Sigurno nećemo terati Srbe u kosovske institucije", zaključio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track