SVI NAPUSTILI DS: Šabačke demokrate sa Petrovićem u novoj stranci

Propao pokušaj zavođenja reda

SVI NAPUSTILI DS: Šabačke demokrate sa Petrovićem u novoj stranci

Politika -
Demokratsku stranku napustio i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević

ŠABAC - Članovi raspuštenog gradskog odbora Demokratske stranke u Šapcu odlučili su da napuste tu stranku i priključe se bivšem potpredsedniku DS Dušanu Petroviću u osnivanju stranke Zajedno za Srbiju! Od 95 članova šabačkog odbora DS, 85 je glasalo za napuštanje DS, dok je jedan bio uzdržan, a DS je napustio i gradonačelnik Šapca Miloš Milošević!

Podrška i iz Srbije

Dosadašnji predsednik šabačkog odbora Miodrag Filipović rekao je da će bivši članovi DS činiti inicijativni odbor za osnivanje stranke Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, a da će im se priključiti još neki lokalni odbori DS iz Srbije. U Šapcu je na vlasti koalicija DS, Srpskog pokreta obnove i Liberalno demokratske partije, a Milošević je rekao da današnje promene u DS neće uticati promenu vlasti u tom gradu.

"U lokalnom parlamentu DS je do sada imao 25 odbornika, večeras je iz DS izašlo 19, a ostalo šest, međutim, mi smo se već dogovorili da ćemo se u daljem radu ponašati kao koalicija i učestvovati u svim projektima koje smo započeli", rekao je Milošević. Centrala DS je ranije danas raspustila šabački odbor i za poverenika u tom gradu odredila Borislava Stefanovića.

Petrović: Nismo mi otišli iz DS, nego je DS otišao od sebe

Dušan Petrović izjavio je da sa bivšim članovima šabačkog odbora DS, koji su mu se pridružili u formiranju stranke Zajedno za Srbiju, godinama deli iste vrednosti i da je zato njihovo napuštanje DS prirodno. "Uvereni smo da nismo mi otišli iz DS, nego je DS otišla od sebe. To je tačka na kojoj je (predsednik DS Dragan) Đilas kapitulirao", rekao je Petrović na sastanku bivših članova DS na kojem su odlučili da mu se pridruže u osnivanju nove stranke.

Petrović je agenciji Beta rekao da je suština zalaganja nove stranke Zajedno za Srbiju da Vojvodina, Beograd i Srbija imaju istovetne institucije i nadležnosti - skupštinu, izvršnu vlast i budžet, jer "bez toga nema razvoja Srbije i suštinske decentralizacije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track