Sednica Predsedništva SNS: Kazne za odgovorne u ponedeljak!
Foto: RTS

Zaseda vrh naprednjaka

Sednica Predsedništva SNS: Kazne za odgovorne u ponedeljak!

Politika -
Potpredsednik Igor Mirović rekao da na sednici Predsedništva stranke nije bilo reči o rekonstrukciji vlade niti o konkretnim imenima, ali da će odgovorni u ministarstvima i državnim organima biti kažnjeni za propuste

BEOGRAD - Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke završena je oko 12.30 časova u sedištu te partije. Očekuje se da će se novinarima uskoro obratiti neko od funkcionera stranke.

Potpredsednik SNS Igor Mirović rekao da na sednici Predsedništva stranke nije bilo reči o rekonstrukciji Vlade niti o konkretnim imenima, ali će odgovorni u ministarstvima i državnim organima biti kažnjeni za propuste u svom radu, rekao je potpredsednik stranke Igor Mirović.

Mirović je posle sednice rekao novinarima da će lider stranke Aleksandar Vučić u ponedeljak saopštiti konkretna imena i mere protiv onih koji su napravili propuste u radu. On je ponovio da ne može da govori o imenima ali da je reč i o ministrima, kao i drugima koji su činili propuste a nisu članovi stranke ali su uključeni u sistem rada ministarstava.

Mirović je naveo da će Vučić javnost o tome obavestiti u ponedeljak jer se želi da se u sledeća dva dana prikupe svi relevantni podaci i donesu prave odluke koje će biti predstavljene javnosti.

Prema njegovim rečima, situacija sa mlekom je kampanja Demokratske stranke i pojedinih medija i kao primer naveo informaciju o izvozu zaraženog kukuruza u Nemačku, što je potkrepio podacima Uprave carina, koji kažu da 2012. i početkom ove godine nije bilo izvoza kukuruza u Nemačku.

On je novinarima rekao da je Predsedništvo SNS-a odlučilo da ne podrži uvođenje naplate pretplate za RTS preko poreza na imovinu i naveo da je višegodišnja pogrešna ekonomska i druga politika dovela do toga da su građani osiromašili i ne mogu da plaćaju nove namete."Ne možemo i nećemo podržati uvođenje novog nameta koji bi dodatno opteretio građane", rekao je Mirović.

Inače, sednica Predsedništva Srpske napredne stranke počela je nešto posle 11 časova u sedištu te partije.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić, koji je juče sazvao hitnu sednicu Predsedništva, prethodno se sastao sa ministrom poljoprivrede Goranom Kneževićem. Knežević je posle sastanka izjavio da će se Vučić u ponedeljak obratiti javnosti i dati svoje rešenje slučaja mleko.Ministar je rekao novinarima da je Vučića upoznao sa svim činjenicama vezanim za aferu mleko i sa eventualnim propustima koji su se desili u sistemu bezbednosti hrane.Sa druge strane, dodao je Knežević, upoznao sam predsednika sa medijskom hajkom i eventualnim političkim kontekstom čitave priče. "Takođe, predsednik je meni rekao određene stvari. Razgovarali smo dugo i nakon sednice Predsedništva u ponedeljak će se predsednik obratiti javnosti i dati svoje rešenje ovog slučaja", rekao je Knežević.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug
http://www.youtube.com/watch?v=SFYhYsMQLv0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track