Mirović: DS laže, kukuruz nije ni izvožen u Nemačku

Sednica SNS

Mirović: DS laže, kukuruz nije ni izvožen u Nemačku

Politika -
Potpredsednik naprednjaka pokazao izveštaj Uprave carina prema kome se, kako je naveo, vidi da Srbija u poslednjih 14 meseci, odnosno tokom cele prošle i prva dva meseca ove godine uopšte nije izvozila kukuruz za Nemačku

BEOGRAD - Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je danas da Demokratska stranka vodi monstruoznu kampanju usmerenu protiv interesa Srbije, privrede, poljoprivrede i seljaka, a da je deo te kampanje i informacija da je u Nemačku izvežen zaraženi kukuruz.

Mirović je na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva stranke pokazao izveštaj Uprave carina prema kome se, kako je naveo, vidi da Srbija u poslednjih 14 meseci, odnosno tokom cele prošle i prva dva meseca ove godine uopšte nije izvozila kukuruz za Nemačku.

"Obim laži (DS) je fascinantan. Borićemo se svim sredstvima da istina izađe na videlo i da se oni koji ih podržavaju, a to su razni lobiji i tajkuni, pobede političkim sredstvima", rekao je Mirović.

On je naveo da se krug laži širi sa ciljem da se uništi poljoprivredna proizvodnja, pogorša ionako teško stanje u poljoprivredi i privredi, uvede anarhija u te sektore i poveća šteta koja je već velika zbog gubitaka vezanih za slučaj mleka.

Mirović je rekao i da je ogromna šteta koju pričinjava dobro osmišljenja propaganda DS. "Ova politička akcija je zaista monstruozna, nezabeleženih razmera, zloupotrebljavaju se deca i zdravlje ljudi i lansiraju se laži ", rekao je Mirović i kao primer naveo izjavu pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića da mu je prećeno i da mu nude mito da prestane da priča o problemima sa mlekom.

Mirović je rekao da su tvrdnje Ješića da je to prijavio policiji neistinite i da je to utvrđeno proverom kod svih policijskih uprava u Srbiji.Upitan da li je iz Brisela traženo da se granica alfatoksina vrati na 0,05 odsto Mirović je rekao da nema te podatke i da će to morati da se vidi kod Ministarstva poljoprivrede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track