Milka Forcan: Tadić je naterao Miškovića da plati 20 miliona evra poreza
Foto: Marina Lopicic

Ekskluzivno za Kurir

Milka Forcan: Tadić je naterao Miškovića da plati 20 miliona evra poreza

Politika -
Niko pre Tadića nije smeo da poruči Miškoviću da mora da plati porez u Srbiji, moguće je da je zbog toga vlasnik „Delte“ pričao da je reketiran

BEOGRAD - Istina.Bivša potpredsednica „Delta holdinga“ i dugi niz godina desna ruka Miroslava Miškovića potvrdila je za Kurir da je bivši predsednik Boris Tadić uspeo da natera Miškovića da plati porez od prodaje trgovinskog lanca „Maksi“.- Ukoliko je Mišković Tadićevu poruku da treba da plati porez u Srbiji na prodaju „Maksija“ belgijskom „Delezu“ shvatio kao reketiranje, moguće da je negde i rekao da je reketiran. S obzirom da do tada to niko nije smeo da mu poruči, sigurno je to shvatio kao neočekivan pritisak. Ipak takvim „pritiskom“ inkasirano je u srpski budžet više od 20 miliona evra - kaže Forcanova i dodaje:- Izričito tvrdim da ni na koji način nije, niti je mogao biti izložen bilo kakvim pritiscima sa moje strane ili nekoga u moje ime, moglo je biti i bilo je samo obrnuto. Do toga da napustim kompaniju nije došlo zbog sukoba oko novca, već je kao posledica moje odluke da izađem iz firme došlo do opstrukcije poslovnih dogovora koje smo imali i njegovog jednostranog pokušaja da poništi sve dogovoreno.Forcanova kaže da nije imala političku podršku prethodne vlasti i da na njen odlazak i napuštanje „Delte“ i Miškovića niko nije uticao. Ona objašnjava i da je upravo ta njena odluka proizvela i sudski postupak s Miškovićem, koji je još u toku, i njegovo opstruiranje zajedničkih poslova i pokušaj da se svi dogovori proglase nevažećim.- O tome da Boris Tadić, niti bilo ko drugi nije mogao da rešava spor, najbolje govori činjenica da se taj spor još uvek vodi na Kipru, gde je, priznaćete, teško, tačnije nemoguće vršiti uticaj političkim putem. Sama činjenica da su Miškovićevi advokati gotovo godinu dana pokušavali da proglase kiparski sud nevažećim govori o tome da se on mnogo komfornije osećao ovde, u Srbiji, i da je ovde bio sigurniji u ishod slučaja. Moguće je da će zbog situacije u kojoj se nalazi biti raznih pokušaja blaćenja i uvlačenja drugih ljudi u prljave igre, ipak, verujem da se samo legalnim i racionalnim putem sporovi suštinski rešavaju.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

SNS otvoren za saradnju sa nestranačkim kadrovima- Svojevremeno su mi pripisivali da sam previše žuta, danas kažu da sam kadar naprednjaka. Zbunjujuće pomalo, čak i za mene. Podvlačim da nisam član nijedne stranke, pa ni SNS, mada priznajem da mnogo bolji utisak imam danas o njihovom radu nego ranije. Izuzetno cenim činjenicu da su otvoreni i voljni za saradnju sa nestranačkim kadrovima kao i kvalitenim kadrovima iz drugih stranaka, za razliku od svojih prethodnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja