Dačić i Tači zarobljeni u avionu!

Joj, ako ti uhvatim pilota...

Dačić i Tači zarobljeni u avionu!

Politika -
Premijeri Srbije i Kosova proveli devet sati na istom letu za Njujork, gde se danas održava sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija

BEOGRAD - Osuđeni jedno na drugo.Premijer Srbije Ivica Dačić i Hašim Tači proveli su devet sati zarobljeni u istom avionu! Premijeri su put Njujorka, na sednicu Saveta bezbednosti UN na kojoj će se raspravljati o redovnom izveštaju generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o situaciji na Kosovu, krenuli oko devet časova ujutru iz Brisela, gde su pre dva dana do duboko u noć, u okviru sedme runde dijaloga Beograda i Prištine pokušavali da dođu do dogovora prihvatljivog za obe strane.Dačić i Tači su, prema navodima izvora Kurira, bili jedan blizu drugog u biznis klasi, a vreme su uglavnom provodili u ćaskanju sa svojim saradnicima - ministrima spoljnih poslova Ivanom Mrkićem i Enverom Hodžajem.- Dačić i Tači bili su u istom avionu, u biznis klasi. Kabine biznis klase su do 20 kvadrata, tako da su bili relativno blizu jedan drugoga. Atmosfera je bila normalna, nije bilo neprijatnog dobacivanja. Let su proveli u razgovoru sa svojim saradnicima, ali i kratkoj dremci, ipak su dan ranije imali maratonski sastanak u Briselu - navodi izvor našeg lista i dodaje da zajednički let dvojice premijera evropski zvaničnici tumače kao važan korak ka normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.Dijalog Beograd-Priština biće u centru pažnje današnje sednice na Ist Riveru, a dizanje dijaloga na politički nivo označeno je kao korak napred.

Od Dačića šal, od Tačija ogrlicaPremijeri Ivica Dačić i Hašim Tači nisu otišli u Brisel praznih ruku, s obzirom na to da je prekjuče bio rođendan visoke predstavnice EU Ketrin Ešton. Tako joj je Dačić poklonio ešarpu i rukavice, a Tači se isprsio ogrlicom.Ban Ki Mun: Problem bezbednosna situacijaGeneralni sekretar UN Ban Ki Mun u izveštaju za period od 16. oktobra do 15. januara naveo je da je ukupna bezbednosna situacija na Kosovu mirna, s izuzecima na severu Kosova, posebno u severnoj Mitrovici, gde su zabeleženi ozbiljni incidenti.- Napredak u dijalogu na visokom nivou praćen je brojnim incidentima i tenzijama na terenu - ukazao je on, dodavši da je to povezano s blokadom puteva koje su kosovski Srbi sprovodili u znak protesta zbog sporazuma o prelazima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track