Stevanović: Sporazum za Prištinom razuman potez
Foto: Zorana Jevtic

Stevanović: Sporazum za Prištinom razuman potez

Politika -
Realnost je nešto od čega ne možete pobeći. Ako bežite od realnosti to vas uvek više košta neko ako je prihvatite, rekao je Stevanović

BEOGRAD - Ekonomista Aleksandar Stevanović iz Centra za slobodno tržište ocenio je danas da je sporazum Beograda sa Prištinom priznavanje realnosti i razuman potez.

"Realnost je nešto od čega ne možete pobeći. Ako bežite od realnosti to vas uvek više košta neko ako je prihvatite", rekao je Stevanović.

Prema njegovim rečima, sporazum Beograda i Prištine bi mogao da otvori novu stranicu u odnosima na Balkanu ako bude praćen stvarnim pomirenjem Srba i Albanaca i ne bude usmeren samo na to da Kosovo dobije Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, a Srbija datum za početak pregovora za članstvo u EU.

"Krajni cilj nije da potpisivanjem sporazuma uđemo u EU. Krajni cilj cilj bi trebalo da bude da se Srbi i Albanci na Kosovu izmire i da Srbija i Kosovu počnu normalno da funkcionišu kao ili specijalni susedi, ili kako već god hoćete da kažete. Da funcioniošemo na jedan normalan način i da svi zajedno idemo ka Evropi bez granica", rekao je Stevanović. Vlada Srbije prihvatila je danas Prvi sporazum o principima koji regulišu normalizaciju odnosa s Prištinom, postignut u dijalogu o Kosovu i Metohiji 19. aprila u Briselu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track