Vučiću zapalo da proguta najveće žabe
Foto: Beta

Podela posla u Vladi

Vučiću zapalo da proguta najveće žabe

Politika -
Potpredsednik Vlade najodgovorniji je kao lider najveće stranke i čovek koji uživa 40 odsto popularnosti, i on je tu nezahvalnu obavezu prihvatio, smatraju politički analitičari

BEOGRAD - Žabogutač.Lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, smatraju sagovornici Kurira, učinio je dve krupne stvari za kratko vreme. Jedna, na unutrašnjem planu, vezana je za hapšenje najvećeg srpskog tajkuna Miroslava Miškovića, a druga, na spoljnom planu, za postizanje sporazuma s Prištinom.Prema rečima Ognjena Pribićevića, političkog analitičara, na osnovu svega što smo čuli o pregovorima u Briselu zaključuje se da je Vučić učinio prelomni korak.- Presudna stvar je bilo njegovo insistiranje da se prethodni predlog odbije. Zatim, druga ključna stvar je kako se on nosio tokom tih pregovora, a treće je činjenica da je Vučić, hteo - ne hteo, najodgovorniji kao lider najveće stranke i čovek koji uživa 40 odsto popularnosti - naglašava Pribićević.Urednik nedeljnika Akter Tihomir Trišić izneo je u autorskom komentaru zanimljiv pogled na Vučićevu aktivnost. On ga je nazvao „žabogutačem istorijskog sporazuma“ iako je na dokumentu paraf Ivice Dačića. Trišić je naglasio da je lider SNS u dva slučaja „progutao najveće žabe“.- I u slučaju specifičnog problema i uticaja Miroslava Miškovića, žabogutač je bio isti. Reč je o dvema velikim žabama. Jedna je bila najveća na unutrašnjem planu, druga, kosmetska, bila je najveća na geopolitičkom planu - ističe Trišić. On naglašava da se ne seća da je u roku od šest meseci neko učinio dve tako krupne stvari.- Da nijednu drugu žabu u karijeri ne proguta, učinio je mnogo za ovo društvo. A kad neko u Srbiji učini mnogo, to je opasno - kaže on.

Ognjen Pribićević
Ognjen Pribićević

Urednik nedeljnika Akter Tihomir Trišić
Urednik nedeljnika Akter Tihomir Trišić

Trišić: Vučićeve mane ne ometaju kursTrišić ističe da prvi potpredsednik Vlade ima mane, ali da je njegova specifičnost da ga to ne sprečava u njegovoj misiji.- Naša je sreća što nije promašio kurs, a kurs je progres, modernizacija i evropeizacija Srbije, jer je samo to kurs koji nas vraća na Kosmet i na sva mesta na kojima smo u proteklim decenijama zaređali mnoštvo nacionalnih poraza vođeni idiotskom politikom - kaže Trišić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track