Milanovića oduševila Vučićeva otvorenost
Foto: Beta

Šarmer: Lider SNS osvojio Hrvate

Milanovića oduševila Vučićeva otvorenost

Politika -
Hrvatski premijer se iznenadio kako je srpski vicepremijer otvoren i priznao da je ranije imao predrasude o njemu

BEOGRAD - Istorijska poseta.Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije, tokom jučerašnje posete Hrvatskoj potpuno je oduševio hrvatskog premijera Zorana Milanovića, saznaje Kurir. Milanović je, kako navodi naš izvor iz delegacije, ranije imao predrasude o Vučiću, ali one su posle zajedničkog sastanka nestale, a premijera je iznenadila otvorenost prvog potpredsednika Vlade Srbije.

Otvorenost- Hrvati su se iznenadili kako je Vučić otvoren, posebno premijer Milanović. Oduševljen je Vučićem, jer je ranije imao neke predrasude, koje je sada razbio - kaže za Kurir jedan od članova delegacije i dodaje da je poseta bila veoma kvalitetna.

Prema rečima političkog analitičara iz Zagreba Žarka Puhovskog, hrvatska javnost mora da se navikne da je reč o važnom političaru. Puhovski navodi da je Vučić, za razliku od Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, bio do sada manje-više nepoznat hrvatskoj javnosti.

Najvažniji gost

- Novinari su se juče tresli kad je trebalo da objave da dolazi možda najvažniji političar iz Srbije u ovom trenutku, jer to široj javnosti nije poznato. Za razliku od Srbije, on je u Hrvatskoj bio tretiran kao drugorazredna figura i sad se domaća javnost mora naviknuti na to da je reč o važnom političaru - kaže Puhovski. Tamošnji mediji su uoči Vučićevog sastanka s hrvatskim političarima podsetili da je Vučić predsednik najjače stranke u srpskoj koalicijskoj vladi i najviši državnik sadašnje vlade koji dolazi u posetu Zagrebu otkako je ta vlada stupila na dužnost. (E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja