NOKAUT: Šutanovac smenjuje Gangulu!

Počinje izborna trka za predsednika beogradskog odbora demokrata

NOKAUT: Šutanovac smenjuje Gangulu!

Politika -
Dragan Šutanovac protivkandidat lideru demokrata u Beogradu Aleksandru Šapiću; Šutanovac želi beogradski DS kako bi odatle ušao u uže Predsedništvo stranke

BEOGRAD - Spremio taktiku za povratak u stranačko rukovodstvo.Dragan Šutanovac, bivši potpredsednik Demokratske stranke, kandidovaće se na prestojećim izborima za predsednika beogradskih demokrata i tako pokušati da smeni glavnu uzdanicu lidera Dragana Đilasa, Aleksandra Šapića!Izbori za predsednika Gradskog odbora DS u Beogradu zakazani su za 8. jun, saznaje Kurir, a Šutanovac, nekada bliski saradnik bivšeg predsednika Borisa Tadića, važi za ozbiljnog favorita u ovoj trci.Tadićev čovek- Posle Đilasovog preuzimanja DS, Šutanovac je bukvalno skrajnut iz vrha stranke. Ostao je poslanik, iako je bio član prošle vlade, ali uprkos Đilasovom obećanju - nije kooptiran u Predsedništvo. Izbori za GO DS su idealna prilika da se vrati u igru tako što će srušiti Šapića, poznatijeg kao Gangula, koji je aktuelni predsednik beogradskog GO DS. S te pozicije Šutanovac bi onda automatski ušao u Predsedništvo - kaže izvor Kurira iz vrha DS.Na izborima za GO DS 8. juna učestvuju samo članovi stranke na nivou Beograda, a birališta će biti u opštinskim odborima partije. Direktni izboriOvog puta glasanje neće biti delegatsko, već će članovi stranke direktno birati novog predsednika beogradskih demokrata. Šapić nije želeo da priča o mogućnosti da bivši potpredsednik stranke posle 8. juna preuzme funkciju predsednika GO DS. Nije odgovarao na pozive Kurira. Prostim poređenjem biografija jasno je ko dan da je Šutanovac u prednosti u odnosu na svog konkurenta Šapića. Šutanovac je član stranke od 1997. godine, tri puta je bio menadžer izbornih kampanja (2003, 2004. i 2007), poslanik DS u tri mandata, ministar odbrane u dva mandata (2007-2012), pre toga specijalni savetnik Saveznog MUP (2000), pomoćnik saveznog ministra unutrašnjih poslova (2001). Brzo napredovanjeŠapić je u stranku došao tek 2005, ali je brzo avanzovao. Bio je pomoćnik gradonačelnika Beograda (2009) i predsednik IO GO DS Beograd (2010), a sad je i predsednik opštine Novi Beograd. Što se obrazovanja tiče, tu je Šapić u blagoj prednosti. Dok je Šutanovac završio samo mašinstvo, Šapić je doktor industrijskog menadžmenta i, za razliku od rivala, koji se služi samo engleskim, popularni Gangula govori čak tri jezika - italijanski, ruski i engleski.

Šutanovac: Još nisam odlučio♦ Dragan Šutanovac kaže da još nije odlučio da li će učestvovati na izborima za predsednika beogradskog odbora DS.- Još nisam odlučio. U DS se niko sam ne kandiduje, pa neću ni ja, već to čine članovi ili odbori - rekao je za Kurir Šutanovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track