PREŠEVO: Albanci protestom traže vraćanje spomenika
Foto: Tanjug

PREŠEVO: Albanci protestom traže vraćanje spomenika

Politika -
Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa najavio je da će u subotu biti održan protest Albanaca zbog nerešavanja pitanja i vraćanja spomenika poginulim pripadnicima OVPBM

PREŠEVO - Predsednik opštine Preševo Ragmi Mustafa izjavio je, posle sastanka predstavnika albanskih političkih partija sa juga Srbije, da će u tom gradu u subotu, 11. maja biti održan protesni skup.

Mustafa je posle današnjeg sastanka naveo da će protest biti održan ispred zgrade opštine Preševo, sa početkom u 12 sati, povodom, kako tvrdi, nezadovoljstva Albanaca zbog načina rešavanja njihovih problema.

Jedan od razloga za održavanje protesta, prema rečima Mustafe, je i uklanjanje spomenika bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u centru Preševa.

"Želimo vraćanje spomenika bivšim pripadnicima OVPBM, kao i rešavanje problema Albanaca na jugu Srbije na isti način kao i Srba na Kosovu i Metohiji", rekao je Mustafa.Albanci na jugu Srbije žel ista manjinska prva kao što ih imaju Srbi na Kosovu i Metohiji, rekao je on.Sastanku u Preševu, pored Mustafe koji je predsednik Demokratske partije Albanaca, prisustvovali su i predstavnici Partije za demokratsko delovanje, Pokreta za demokratski progres,

Demokratskog preporoda, Demokratske unije doline, Demokratske partije Nagipa Arifija i Demokratske unije Albanaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track