Đurić: U Briselu postignut izvestan napredak
Foto: Tanjug

Pregovori o primeni sporazuma

Đurić: U Briselu postignut izvestan napredak

Politika -
Đurić je naglasio da je duh upravo završenih razgovora bio konstruktivan i rekao da očekuje mogući dogovor ako ne bude dramatičnog odstupanja od teksta sporazuma

BRISEL - Izvestan napredak je postignut u sektorima delovanja policije i pravosuđa u dvodnevnim pregovorima timova za primenu sporazuma Beograd-Priština, izjavio je u Briselu Marko Đurić, savetnik predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Đurić je naglasio da je duh upravo završenih razgovora bio konstruktivan i rekao da očekuje mogući dogovor ako ne bude dramatičnog odstupanja od teksta sporazuma.

On je rekao da je pet radnih grupa intenzivno razgovaralo tokom dva dana i da se išlo u pojedinosti s ciljem da se obezbede politička prava i lična imovinska zaštita i sigurnost kosovskih Srba. Đurić je dodao da će se razgovori nastaviti u utorak i sredu u Briselu.

Pregovori timova za primenu Sporazuma o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i, uporedo, stručnjaka za rešavanje pitanja električne energije i telekomunikacija, nastavljeni su juče u sedištu Evropske unije u Briselu. Pregovorima prisustvuju zvaničnici Evropske komisije.

Beogradski tim za primenu Sporazuma predvodi šef Kancelarije za Kosovo u vladi Srbije Aleksandar Vulin, a kosovski tim potpredsednica vlade Edita Tahiri.

U timu Srbije su i ministar pravde Nikola Selaković, Marko Đurić, savetnik predsednika Tomislava Nikolića, generalni sekretar Vlade Veljko Odalović, pomoćnici ministra unutrašnjih poslova Mladen Kuribak i Željko Kurić, i zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

U tehničkom dijalogu stručni timovi bi trebalo da usaglase rešenja za pitanja električne energije i telekomunikacija, budući da je, po sporazumu Beograda i Prištine, rok za to 16. jun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track