Stefanović: Borba protiv korupcije i ulazak u EU prioriteti
Foto: Nebojša Mandić

Stefanović: Borba protiv korupcije i ulazak u EU prioriteti

Politika -
Parlament je preuzeo svoju ulogu u borbi protiv korupcije kroz zakonodavnu i nadzornu ulogu i pokazuje svu ozbiljnost borbe koja se vodi protiv korupcije i organizovanog kriminala, naveo je predsednik Skupštine Srbije

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su borba protiv organizovanog kriminala i nulta tolerancija prema korupciji zadaci koji stoje pred Vladom, dok je priključivanje Evropskoj uniji prioritet spoljne politike.

"Parlament je preuzeo svoju ulogu u borbi protiv korupcije kroz zakonodavnu i nadzornu ulogu i pokazuje svu ozbiljnost borbe koja se vodi protiv korupcije i organizovanog kriminala", rekao je Stefanović u razgovoru sa ministrom pravde Turske Sadulahom Erginom, saopšteno je iz parlamenta.

Stefanović je upoznao gosta sa prioritetima u radu skupštine, dok je odnose sa Turskom ocenio kao dobre, podsećajući na više zajedničkih inicijativa koje dve zemlje imaju u regionalnoj saradnji.

"Akcenat saradnje, pre svega, treba staviti na ekonomiju kako bismo zajednički obezbedili više radnih mesta i bolji život za građane naših zemalja", rekao je Stefanović.

Ergin je odnose dve zemlje u proteklih pet godina ocenio kao zadovoljavajuće i obavestio Stefanovića o važnosti dokumenata koji će biti potpisani u Beogradu, kojima će građani Srbije i Turske, ali i pravna lica dve zemlje uživati punu pravnu zaštitu u Turskoj, odnosno Srbiji.

Posebnu pažnju Ergin je posvetio odnosima Srbije, Turske i Bosne i Hercegovine rekavši da se rad odgovarajuće komisije tri zemlje odnosi na poboljšanje ekonomske ali i političke situacije u regionu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track