Brisel: Nastavljen dijalog o energiji i telekomunikacijama

Brisel: Nastavljen dijalog o energiji i telekomunikacijama

Politika -
Prema ranije dogovorenom planu implementacije briselskog sporazuma, dogovor o struji i telefoniji morao bi da bude postignut polovinom juna

BRISEL - U Briselu je jutros nešto posle 11 sati počeo dijalog Beograda i Prištine o struji i telekomunikacijama koji će se voditi na ministarskom nivou.

Na čelu radne grupe za razgovore o telefoniji nalazi se potpredsednik Vlade Srbije i ministar telekomunikacija Rasim Ljajić, dok radnu grupu za pregovore o struji predvodi ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Ova runda dijaloga predstavlja poslednju šansu da dve strane približe stavove u vezi sa dodeljivanjem međunarodnog pozivnog broja PrištiniiI izdavanjem licence za srpskemobilne operatere na severu Kosova, pre nego što istekne rok koji je postavljen ranijim dogovorom o sprovođenjun briselskog sporazuma.

Prištinska strana, na čelu sa potpredsednicom kosovske vlade Editom Tahiri prošle nedelje odbila je predlog Beograda da Srbija Kosovu ustupi međunarodni pozivni broj, insistirajući da sama podnese zahtev za broj kod nadležne međunarodne agencije i da je Srbija u tome ne ometa.Kosovo je, sem toga, odbilo da izda srpskim operaterima za mobilnu telefoniji dozvolu za rad na severu Kosova. Ljajić je u uoči polaska u Brisel u intervjuu za novosadski Dnevnik rekao da je naš tim definisao novi predlog Beograda u vezi sa ovim pitanjima i dodao da taj predlog sadrži kompromisno rešenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track