Objavljen snimak razgovora: Đilasova čistka po bolnicama!
Foto: KURIR

TV Pink pustio audio-zapis

Objavljen snimak razgovora: Đilasova čistka po bolnicama!

Politika -
Iz razgovora Aleksandra Bijelića s direktorom KBC Bežanijska Kosa Nikolom Milinićem zaključuje se da je gradonačelnik Beograda vršio pritisak na direktore zdravstvenih ustanova

BEOGRAD - Televizija Pink objavila je večeras, kako je navela, audio-snimak razgovora gradskog menadžera Aleksandra Bijelića s direktorom KBC Bežanijska Kosa Nikolom Milinićem iz kojeg se, prema navodima te televizije, zaključuje da je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas 2009. vršio pritisak na direktore zdravstvenih ustanova.

Povodom smene šest direktora beogradskih zdravstvenih ustanova koji su dovedeni u vezu sa spornim nabavkama, TV Pink tvrdi da je Đilas "radi usvajanja budžeta za 2009. godinu odlučio da bez bilo kakvog zakonskog osnova smeni šestoricu direktora beogradskih ustanova koji su završili u osmomesečnom pritvoru".

Vladimir Gajić, advokat nekadašnjeg člana Gradskog veća zaduženog za zdravstvo Vladana Šubarevića, tvrdi da je "osnovni motiv Đilasa bio da bude gradonačelnik, da ima većinu, da sa budžetom ne bude problema i on je pristao da žrtvuje svoje ljude".

TV Pink je večeras objavio nerazgovetan audio-snimak, uz pisani transkript razgovora na ekranu, koji su, kako je navela ta televizija, vodili Bjelić i jedan od optuženih lekara, Nikola Milinić, koji je, u međuvremenu, dobio sudski spor o vraćanju na posao. TV Pink do sada nije dobio potvrdu ili demanti Bjelića u vezi s tim snimkom.

Ta televizija je objavila snimak posle pisma predsednika "Pink media grupe" Željka Mitrovića NUNS-u u kojem je zatražio pojašnjenja povodom više pitanja, među kojima i "da li u ponedeljak 17. juna u informativnim emisijama televizije Pink sme da objavi, kako je i zbog čega i preko koga gradonacelnik Đilas hapsio rukovodioce gradskih zdravstvenih institucija, među kojima i profesore univerziteta i pored saznanja da su nevini što im je i sam potvrdio".

"Da li smem da objavim snimak razgovora gradskog menadžera Aleksandra Bijelića sa prof. dr. Nikolom Milinićem, a po nalogu gradonacelnika Đilasa, u kome se potvrđuje saznanje o nevinosti uhapšenih lekara, kao i ultimatum za ostavke iz političkih razloga", naveo je Mitrović.

http://www.youtube.com/watch?v=5bIpa-f_K4g

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track