ROKADA: Ružić zamenjuje Mrku?!
Foto: Marina Lopicic

Al‘ ste se rekonstruisali, svaka vam čast

ROKADA: Ružić zamenjuje Mrku?!

Politika -
Opcija Socijalisti voljni da puste niz vodu aktuelnog ministra saobraćaja, a da umesto njega u Vladu dovedu mladog lava Branka Ružića

BEOGRAD - Svi čekaju vidovdanski datum, pa da se krene u promene!U Nemanjinoj 11 je zatišje pred buru u iščekivanju 28. juna, kad Srbija treba da dobije datum za početak pregovora, pa da se ozbiljno razgovora o rekonstrukciji, koja će mnoge iznenaditi, saznaje Kurir. U mogućoj rekonstrukciji socijalisti bi, umesto vremešnog ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića, kandidovali Branka Ružića, sadašnjeg šefa poslaničkog kluba SPS u Skupštini Srbije.Puter na glavi- Mrkonjić ima mnogo putera na glavi, pa većina u Vladi, baš kao i većina građana, misli da on treba da leti. Ružić je, s druge strane, mlad i energičan, pa bi, marketinški gledano, bio bolje rešenje od Mrkonjića. Nisu svi u SPS oduševljeni mogućnošću da Ružić postane ministar jer, kako se kaže, sjaši Kurta da uzjaše Murta. I njegova karijera prepuna je afera - kaže izvor Kurira.Interesantno je to što Ružić nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje naša saznanja.- Ne želim to da komentarišem - kratko je poručio Ružić.S druge strane, vrh naprednjaka ozbiljno je zamerio lideru URS Mlađanu Dinkiću zbog greške u budžetu od neverovatnih 150 milijardi dinara, tako da nije izvesno da će URS biti deo vladajuće koalicije, navodi izvor Kurira. U tom slučaju, bivši demokrata Dušan Petrović je sa svojih sedam poslanika više nego voljan da pruži podršku naprednjacima.- Zasad nije bilo nikakvih razgovora, ali kao što smo podržali Vladu u dobijanju datuma i nastavku evrointegracija, možemo da razgovaramo i o ostalim državnim pitanjima, naročito onim koja se tiču ekonomije - rekao je za Kurir Dušan Petrović.Petrović se preporučujeMinistar poljoprivrede Goran Knežević kaže da su svi u Vladi sad usredsređeni na dobijanje datuma i da nije bilo nikakvih, barem ne zvaničnih razgovora o rekonstrukciji.- Ni na sednici Vlade ni na sastancima koje smo imali nismo o tome razgovarali. S druge strane, Vučić, Dačić i Dinkić imaju samostalne sastanke, pa možda oni o tome razgovaraju - naglasio je Knežević.Inače, iz pojedinih nezvaničnih izjava iz SNS vidi se da rekonstrukcije neće biti jer je besmislena i da je mnogo realnije da bude izbora na jesen.

Dimitrijević: Ušao bih u Vladu samo da pomognemPrema izvorima Kurira, ukoliko dođe do rekonstrukcije, Dinkićevo ministarstvo biće podeljeno, mada se on, zarad ostanka u Vladi, ne buni, ali traži da mu se da nešto da zauzvrat. U medijima se već pominjalo da bi novo ministarstvo preuzeli šef ekonomskog saveta SNS Milenko Đeletović, Milka Forcan, bivša potpredsednica „Delte“, kao i član predsedništva SNS Bojan Dimitrijević.Dimitrijević ističe da ne želi da licitira preko medija niti da se bilo kome nameće, a u Vladu bi ušao jedino ako bi mogao da promeni nešto nabolje, a ne zarad funkcije.

Nek me smeneMinistar Dinkić je za B92, odgovarajući na pitanje o rekonstrukciji Vlade i najavama da će njegovo ministarstvo biti podeljeno, rekao:- Nema nikakvih problema s tim da budem smenjen ili zamenjen. Niko nije zakovan za radno mesto. Mene su u ovu vladu zvali i Vučić i Dačić i ona može da radi i bez mene. Ako bilo ko smatra da može bolje da radi, mi smo spremni da odemo. Nemam problem s tim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track