Ružić: Naprednjaci krše dogovor sa SPS
Foto: Dado Djilas

Rokada Naprednjaci u Pančevu zamenili Socijaliste sa DS

Ružić: Naprednjaci krše dogovor sa SPS

Politika -
Socijalisti su revoltirani, kako kažu, ponašanjem naprednjaka i traže da lideri SPS i SNS zaustave trend izbacivanja SPS iz vlasti na lokalu.

BEOGRAD - Socijalisti su se baš naljutili.U gradskoj upravi Pančeva juče je, posle višemesečne krize, formirana nova lokalna vlast, u kojoj su naprednjaci odlučili da SPS zamene sa DS. Dogovorom SNS i demokrata, u vlasti su ostali PUPS, SDPS, URS, DSS, LDP, SRS i SPO, što znači da su u opoziciji ostali samo SPS, JS i LSV. Do obrta je došlo nakon što je u sredu propao pokušaj dogovora o gradonačelniku Pančeva.Novi gradonačelnik je Pavle Radanov (SNS).Socijalisti su revoltirani, kako kažu, ponašanjem naprednjaka i traže da lideri SPS i SNS zaustave trend izbacivanja SPS iz vlasti na lokalu.- Radi se o jednom frapantnom formiranju neprincipijelne koalicije jer SNS nije ispoštovao dogovor. Nažalost, to nije prvi put. Zbog neprincipijelnog stava SNS, u više od sedam opština u Vojvodini SPS je isteran iz vlasti i izgubio je dvojicu predsednika opština, u Novoj Crnji i Bačkoj Palanki. Ovo u Pančevu je kap koja, nadam se, neće preliti čašu - kaže za Kurir predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić.(B. B.)

Ne podrivamo SPSFunkcioner SNS Zoran Babić kaže da slučaj iz Pančeva ne ugrožava dobru saradnju SNS i SPS na republičkom nivou.- To je lokalna priča i time se ni na koji način ne podriva SPS - kaže Babić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja