Otkazana sednica Vlade Srbije
Foto: Dado đilas

Zakazana za 13 sati

Otkazana sednica Vlade Srbije

Politika -
Nisu navedeni razlozi za otkazivanje te sednice na kojoj je, po prethodnim najavma trebalo da se odluči o rebalansu budžeta za ovu godinu

BEOGRAD - Sednica Vlade Srbije zakazana za danas u 13 sati je otkazana, saopštilila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

U kratkom obaverštenju nisu navedeni razlozi za otkazivanje te sednice na kojoj je, po prethodnim najavma trebalo da se odluči o rebalansu budžeta za ovu godinu.

Premijer Ivica Dačić je uoči tog sastanaka rekao da je postignuta široka saglasnost u društvu o predviđenim merama štednje i reformama u javnom sektoru.

Dačić je, posle petočasovnog sastanka, u petak, sa predstavnicima sindikata i privrednika u Vladi Srbije, naglasio da se mora ući u reformu javnog sektora i u tom pravcu će biti preduzete energične mere, od kojih će neke biti kratkoročne, a druge dugoročne i u interesu građana.

Premijer je ponovio da neće biti zamrzavanja plata i penzija, koje neće moći da rastu iznad nivoa zarada u privredi, pri čemu se mora smanjiti budžetski deficit na oko 4,7 odsto BDP-a, napominjući da će sve to biti ugrađeno u rebalans budžeta za ovu godinu.

Prema dogovoru koalicionih partnera u vladi, rebalansom budžeta za ovu godinu trebalo bi da se uštedi 37,1 milijardu dinara, od čega će smanjenje rashoda ministarstava iznositi ukupno 32,1 milijardu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track