Šokenhof: O datumu u januaru

Šokenhof: O datumu u januaru

Politika -
Uticajni član vladajuće Demohrišćanske stranke izjavio je da će većina u Bundestagu priznati napredak koji je Srbija učinila ali da je za datum pregovora potrebno ispuniti još neke uslove

BERLIN - Uticajni član vladajuće Demohrišćanske stranke Andreas Šokenhof izjavio je za Dojče Vele da će većina u Bundestagu priznati napredak koji je Srbija učinila ali da je za datum pregovora potrebno ispuniti još neke uslove.

"Zbog toga će Bundestag u četvrtak dati nalog nemačkoj vladi da na zasedanju Evropskog saveta u četvrtak i petak suštinski podrži pregovore sa Srbijom i time pošalje pozitivan signal Beogradu, ali da se o konkretnom datumu razgovara u januaru i to onda kada sporazum o implementaciji dogovorenog, bude u potpunosti sproveden. To znači da mi smatramo da pregovore sa Srbijom treba početi, ali da je iste moguće započeti onda kada bude realizovano ono što je sporazumom između Beograda i Prištine dogovoreno. Zbog toga, verujemo u princip sprovođenja odluke u dva koraka", rekao je Šokenhof.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track