Najnovije vesti

Vučić: Očekujem dobre vesti iz Brisela na Vidovdan

Vučić: Očekujem dobre vesti iz Brisela na Vidovdan

Politika
11:46h
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da "nismo oduševljeni onim što smo čuli od pojedinih članica eu" ali da i pored toga očekuje dobre vesti iz Brisela

BEČ - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić očekuje da će Srbija sutra, po prvi put u svojoj istoriji, dočekati Vidovdan sa dobrim vestima za građane.

"Nismo oduševljeni onim što smo čuli od pojedinih članica EU. Ipak, očekujemo dobre vesti iz Brisela", rekao je Vučić u Beču, na zjedničkoj konferenciji za štampu sa vicekancelarom i šefom diplomatije Mihaelom Špindelegerom.

Ranije danas, poslanici Bundestaga dali su saglasnost da nemacka vlada na sastanku Evropskog saveta glasa za početak pristupnih pregovora Srbije sa EU, s tim da se prva pristupna konferencija održi u januaru 2014. kancelarka Angela Merkel rekla je da pregovori mogu da počnu ukoliko u decembru bude potvrđen napredak u sprovođenju sporazuma Beograda i Prištine.

"Bilo bi nepošteno reći da sam oduševljen onim što smo danas dobili iz Bundestaga. Mi naš posao znamo, da naporno i vredno radimo, da modernizujemo zemlju, sprovodimo reforme u Srbiji, da dovodimo investitore, obezbeđujemo više posla za naše ljude“, dodao je on.

Vučić nije želeo da oceni današnju odluku nemačkog Bundestaga u vezi davanja datuma za pristupne pregovore Srbiji, rekavši da bi voleo da sačeka sutrašnju sednicu u Briselu, odluku Saveta EU, te da bi tada govorio o reakciji Srbije.

"Ono što je za nas važno to je pozitivan signal o napretku Srbije na evropskom putu, ali istovremeno nisam nikada lagao građane Srbije, srpski narod, ni naše partnere i bilo bi nepošteno da kažem da sam oduševljen onim što smo dobili danas iz Bundestaga", rekao je on.

Vučić je podvukao da se Srbija trudila, uradila mnogo i da u izveštaju ne može ništa da se nađe što bi moglo da joj se zameri.

"Mi smo ponosni na svoj rad, angažman, na energiju koju smo uložili“, rekao je on izrazivši žaljenje što neki nisu najvećom ocenom ocenili taj rad.

On je poručio da će Srbija još napornije i upornijie raditi u budućnosti.Takođe se posebno zahvalio Špindelegeru, ocenivši da je prijatelj Srbije, na svemu što je činio proteklih meseci, posebno proteklih nedelja, na dobijanju datum za početak pristupnih pregovora.

"Ponosan sam na činjenicu da je Srbija ispunila sve svoje obaveze i pokazala da može da bude pouzdan partner“, naglasio je on dodajući da Srbija neskriveno u potpunosti doživljava Austriju kao pravog saveznika.

Takođe je Vučić izrazio posebnu zahvalnost Špindelegeru na obećanoj podršci da zainteresuje veći broj austrijskih privrednika koji bi ulagali i pravili profit i posao u Srbiji.

"Za nas je zbog toga od izuzetnog značaja bio ovaj sastanak“, naglasio je on.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...