Dačić: Predstoji veliki posao na brzom napretku u pregovorima sa EU
Foto: Tanjug

Dačić: Predstoji veliki posao na brzom napretku u pregovorima sa EU

Politika -
Dačić je naglasio da su započete snažne aktivnosti na implementaciji briselskog sporazuma i da se dijalog sa prištinskim vlastima nastavlja po pitanjima energetike i telekomunikacija

BEOGRAD - Posle odluke o otvaranju pregovora EU sa Srbijom predstoji veliki posao na efikasnom dostizanju standarda i brzom napretku u pregovorima, izjavio je danas premijer Ivica Dačić u razgovoru sa ministrom za savezne, evropske i međunarodne poslove nemačke pokrajine Baden-Virtemberg Peterom Fridrihom.

Dačić je naglasio da su započete snažne aktivnosti na implementaciji briselskog sporazuma i da se dijalog sa prištinskim vlastima nastavlja po pitanjima energetike i telekomunikacija, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Premijer Dačić je ocenio i da su borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i ekonomske reforme prioriteti Vlade Srbije, navodi se u saopštenju. Na sastanku su razmatrane mogućnosti unapređivanja ekonomske saradnje Srbije i Nemačke, koja je vodeći privredni partner naše zemlje.

Posebno su razmatrane mogućnosti unapređenje ekonomske saradnje sa pokrajinom Baden-Virtemberg, "čije kompanije su zainteresovane za investicije u oblasti energetike i zaštite životne sredine, telekomunikacije, infrastrukture, nauke i prosvete".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track