Babić: Ne postoji spisak za odstrel
Foto: KURIR

Babić: Ne postoji spisak za odstrel

Politika -
Zamenik šefa poslaničke grupe SNS je novinarima u parlamentu ponovio da će rekonstrukcija vlade biti suštinska, a ne kozmetička

BEOGRAD - Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Zoran Babić izjavio je danas da ne postoji "spisak za odstrel" niti spisak onih koji će ostati, već da će se prilikom rekonstrukcije vlade razgovarati o radu svih ministara, državnih sekretara, pomoćnika.

Babić je novinarima u parlamentu ponovio da će rekonstrukcija vlade biti suštinska, a ne kozmetička.

"Razgovaraćemo o svim ministrima, državnim sekretarima, pomoćnicima ministara, direktorima... Ne postoje oni o kojima nećemo razgovarati i pitati da li je moglo bolje. To isto očekujemo i od naših koalicionih parnera, ali spisak za odstrel ili spisak onih koji će ostati ne postoji", rekao je Babić.

On je ponovio i da je SNS uvek spremna za razgovor i dogovor kao i da pogleda istini u oči i da donese hrabre političke odluke.

"Mi smo spremni za razgovore o rekonstrukciji, mislim da ćemo taj proces završiti i u skupštini Srbije do 27. jula i očekujem da razgovori budu iskreni do strane svih sagovornika - da se pogledamo u oči, a pre toga i u ogledalo, i da vidimo ko je kako i koliko radio u ovih godinu dana", dodao je.

Na pitanje da li će SNS tokom rekonstrukcije tražiti mesto premijera, Babić se pozvao na odgovor koji je lider SNS i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić dao pre nekoliko dana i dodao da bi "sa poverenjem koje SNS ima, a da to mesto u ovom trenutku želi, moglo da ga dobije za 24 sata".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track