USLOV SNS: SPS mora da se odrekne Slavice Đukić Dejanović
Foto: Zorana Jeftić

Uzmi ili ostavi: Poslednja ponuda naprednjaka

USLOV SNS: SPS mora da se odrekne Slavice Đukić Dejanović

Politika -
SNS nije dovoljno da socijalisti puste niz vodu samo Mrkonjića, hoće da budu smenjeni i Žarko Obradović ili Slavica Đukić Dejanović

BEOGRAD - Podigli ulog.Srpska napredna stranka očekuje od Socijalističke partije Srbije da se odrekne najmanje dva ministra, saznaje Kurir. Prema rečima izvora iz vrha SNS, naprednjacima nije dovoljno da SPS promeni samo Milutina Mrkonjića već očekuju da se odreknu i Žarka Obradovića ili Slavice Đukić Dejanović. Ovo će biti glavna poruka koju će lider SNS Aleksandar Vučić preneti lideru SPS Ivici Dačiću.- Njih dvojica trebalo bi da se vide danas u toku dana, bez trećeg koalicionog partnera Mlađana Dinkića. Mi smo mišljenja da ne može SPS da se odrekne Milutina Mrkonjića i da smatra da je time završio s rekonstrukcijom. Ako se mi odričemo nekoliko ministara, moraju i oni da promene još nekog. Uostalom, da li su svi iz SPS dobro radili? Šta je sa Žarkom Obradovićem? Šta je sa Slavicom Đukić Dejanović - kaže izvor Kurira iz redova SNS.Naprednjaci, s druge strane, spremni su da „rekonstruišu“ ministarku sporta Alisu Marić, ministra kulture Bratislava Petkovića i ministra poljoprivrede Gorana Kneževića.- Što se Kneževićeve smene tiče, jedan deo stranke misli da to nije pametno rešenje, dok je više od polovine za to da se i on kazni smenom ako nije dobro radio. Ne moramo nužno da rotiramo resore, ali ne možemo ni da promenimo nekoliko ljudi, a SPS samo jednog. U subotu imamo sednicu Predsedništva, tu ćemo sve precizirati, a tokom nedelje i sednicu Glavnog odbora, posle čega očekujemo konkretnu ponudu naših koalicionih partnera. Ukoliko sve ostane isto, idemo na izbore - navodi naš izvor.

Mrku hteli da postave za direktora „Puteva Srbije“Socijalisti ne gube vreme - ne samo što razmatraju koga će da smene već i gde će tog smenjenog da zaposle! U ovom trenutku, u taboru SPS tvrde da je izvesno da rekonstrukciju neće preživeti Milutin Mrkonjić, koga je Dačić hteo da udomi u JP „Putevi Srbije“.- Dačić je sa nekoliko najbližih saradnika razgovarao o promeni kadrova, ali i gde bi oni posle odlaska s funkcije mogli da rade. Mrkonjića je hteo da stavi na mesto direktora „Puteva Srbije“, ali se ispostavilo da ne ispunjava uslove - kaže sagovornik Kurira iz SPS i dodaje da su prepreka, po svemu sudeći, Mrkonjićeve godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track