Ministri u lavoru, samo Toma na moru

Političari, kao, ove godine ne idu na odmor

Ministri u lavoru, samo Toma na moru

Politika -
Članovi Dačićevog kabineta tvrde da nemaju vremena za opuštanje, dok će šef države, tradicionalno, dve nedelje provesti u Turskoj

BEOGRAD - Volim i ja narandže, no trpim.Ministri će ovo leto provesti u Beogradu - radno, pokazala je anketa Kurira. Kako tvrde, iako su veoma umorni i iscrpljeni, teško da će moći da ukradu koji dan i danu dušom.Vicepremijer Alkesandar Vučić ne ide na odmor, kao što nije išao ni ranijih godina, kažu njegovi saradnici.Saradnici Ivice Dačića kažu da premijer sigurno neće ići na odmor, a obaveze su sprečile i šefa URS Mlađana Dinkića da ode na letovanje. U iscrpnom izveštaju koji nam je poslao Dinkić kaže da će celo leto putovati po Srbiji kako bi se upoznao s problemima s kojima se ljudi suočavaju.Zorana bi ipak na more- O odmoru zaista još ne razmišljam niti imam bilo kakve planove, jer imam brdo posla i prepun radni raspored u narednim nedeljama. Prijatelji s kojima sam godinama letovao već su otišli u Grčku, tako da tamo ove godine sigurno neću ići. Sinoć sam, na primer, otputovao u Moskvu na samo jedan dan, jer me već u subotu ujutru ovde očekuju ranije zakazane obaveze - kaže Dinkić.I ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić provešće radno leto, dok će porodicu - suprugu, sina i ćerku - krajem jula odvesti na more, u Crnu Goru ili Tursku, i odmah se vratiti u Beograd.- Još nisu odlučili gde će, u Crnu Goru ili Tursku. Ja ih, što radim već godinama, odvedem i odmah se vratim - kaže Ljajić. Zorana Mihajlović, ministarka energetike, još ne planira odmor, dok je sinu organizovala letovanje u Grčkoj.- Umorna jesam, ali još ne planiram odmor. Organizovala sam da moj sin ode s bakom u Grčku, kao i svake godine, a kad dođe u avgustu, možda uzmem nekoliko dana pa odemo porodično malo van Beograda - dodaje ona. I Suzana Grubješić, potpredsednica za evropske integracije, tvrdi da još nije isplanirala odmor i da, po svemu sudeći, nigde neće putovati. Predsednik Srbije će i ove godine, početkom avgusta, provesti do dve nedelje u Turskoj s porodicom.Toma sa unucima- Predsednik godinama ide na letovanje u Tursku, ali hotel u ovom trenutku ne možemo da otkrijemo iz bezbednosnih razloga. Sigurno je da će na odmor ići na suprugom, a nije isključeno da će povesti i unučiće - kaže jedan od Nikolićevih prijatelja.

Kneževićeva porodica bila u Egiptu za vreme nemiraSupruga ministra Gorana Kneževića Sanda i njihove dve ćerke vratile su se pre tri dana s letovanja u Egiptu. Sve vreme njihovog boravka tamo bili su nemiri i ovaj funkcioner SNS priznaje da je poludeo od brige.- Zvao sam ih stalno, iako su tvrdile da je tamo najnormalnija atmosfera, da nema nikakvih nemira i da su potpuno zaštićene. Tek kad su došle u Srbiju i videle snimke, uplašile su se. Iako su me umirivale preko telefona, zaista sam se smirio tek kad sam ih video na aerodromu - kaže Knežević i dodaje da ove godine najverovatnije neće imati odmor, a ako bude uspeo da ugrabi dan-dva, najverovatnije će otići na planinu - Taru ili Zlatar.

Kalanovićeva: Mnogo sam radila, odoh u ParalijuVerica Kalanović kaže da će letovati u Paraliji, u Grčkoj, gde letuje veliki broj građana Srbije. Kako kaže, tamo provodi godišnji odmor već deset godina u istom aranžmanu i u najužem krugu porodice.- Ići ću na letovanje, sigurno. Ne znam tačno kad, ali moram da napunim baterije jer sam mnogo radila ove godine - kaže Kalanovićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track