SMENE: Mrkonjić ostaje, Obradović i Dejanovićeva lete iz Vlade!
Foto: Dado Djilas

Kurir otkriva: Koji su sledeći koraci premijera Ivice Dačića

SMENE: Mrkonjić ostaje, Obradović i Dejanovićeva lete iz Vlade!

Politika -
Lider SPS žrtvovaće dva ministra, a još nije doneo odluku da li će Mrkonjić zadržati ministarsku fotelju ili će dobiti drugu funkciju

BEOGRAD - Ivica Dačić blizu konačne odluke.Posle poruke lidera SNS Aleksandra Vučića da će zameniti više ministara iz svojih redova, premijer i prvi čovek SPS Ivica Dačić nema mnogo manevarskog prostora i najverovatnije će i on smeniti bar dva svoja ministra, kaže izvor Kurira iz vrha SPS.Uhlebljenje u Koridorima- Dačić je poznat po tome što se teškim mukom odriče svojih kadrova. Kako trenutno stvari stoje, on je ipak rešio da najstarijeg ministra Milutina Mrkonjića spase od rekonstrukcije, jer on i dalje ima podršku tvrdog jezgra SPS. Samo je pitanje da li će ostati ministar ili će mu se naći neko uhlebljenje na poslovima vezanim za Koridore, a u okviru Vlade. Mnogi u SPS su time nezadovoljni, naročito mlađi članovi - ističe izvor iz SPS i dodaje da će Obradović, koliko god pokušavao da podilazi Dačiću, zbog pritiska javnosti ipak morati da napusti ministarski kabinet.- Isto je i sa Slavicom Đukić Dejanović, koja će morati da se povuče, i ona će takvu Dačićevu odluku sigurno uvažiti. Većina u stranci više i ne krije da uopšte ne razume zašto je Obradović zamenik predsednika partije kad se i ne bavi strankom, a fioka mu je prepuna raznoraznih afera. Da bi spasao stranku i sebe, Ivica će moraće da žrtvuje Obradovića, jer ne znam kome normalnom može da objasni da je dobro radio - zaključio je izvor Kurira.Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić potvrdio je da će ostati u svom kabinetu i posle najavljene rekonstrukcije.- Ne bavim se rekonstrukcijom niti sam o tome pričao s premijerom - izričit je Mrkonjić, dodajući da ljudi koji vode Vladu znaju šta rade.Mrka: Ostajem u Vladi- Sigurno je da neću preuzeti direktorsko mesto u nekom javnom preduzeću - dodao je Mrkonjić. Žarko Obradović juče nije bio dostupan za komentar.

Rekonstruisani... Za Obradovića i Dejanovićevu više nema mesta u Vladi
Rekonstruisani... Za Obradovića i Dejanovićevu više nema mesta u Vladi

SNS želi Vučića za premijeraNikola Selaković, ministar pravde i ponovio je da bi želeo da njihov lider bude premijer.- Na sednici Predsedništva bile su otvorene sve opcije, o svemu se govorilo, postoje stvari koje su realne i koje nisu realne. Predsednik stranke je govorio o tome i mislim da je bio jasan - naveo je Selaković.

Ne ocenjujem sama sebeMinistarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović kaže za Kurir da ne može sama sebe da ocenjuje.- Pokrenula sam neke stvari, to je sigurno, a moj rad treba da provere premijer i vicepremijer. Poštovaću svaku odluku - rekla je Dejanovićeva.Na pitanje da li ima sukoba među funkcionerima SPS, ona je odgovorila:- Ne, sve je u najboljem redu - zaključila je Dejanovićeva i izvinila se da mora da prekine jer je zove premijer.

URS u četvrtak o svojim ministrimaURS će o učinku svojih ministara i njihovih saradnika raspravljati na sednici Predsedništva u četvrtak, dok je sednica GO zakazana za nedelju. Socijalisti još nisu zvanično zakazali ni sednicu Predsedništva ni GO. Moguće da će se sastati 17. jula, na dan partije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track