Vučić počeo da hapsi i naprednjake

Članovi SNS iza rešeta ka zbog krađe državnih para

Vučić počeo da hapsi i naprednjake

Politika -
Potpredsednik SNS Miloš Milovančević i odbornica SNS u Nišu Lelica Kostić sumnjiče se da su prisvojili oko 3,5 miliona državnih dinara

NIŠ - Ni po babu ni po stričevima.Zbog sumnje da su oštetili državni budžet za oko tri i po miliona dinara, policija je juče uhapsila četvoro lica, među kojima je i potpredsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Miloš Milovančević i doskorašnja predsednica opštine Crveni krst i sadašnja odbornica SNS Lelica Kostić.Udruženo dejstvoSlobode su lišene i niška novinarka Milena V. (55) i Tanja M. (42), preko čijih je agencija novac završio u Milovančevićevim džepovima. Milovančević je slobode lišen u Preševu, prilikom pokušaja da napusti zemlju. Kako Kurir saznaje, prvi čovek SNS Aleksandar Vučić insistira da se nastavi s proverom članova njegove stranke protiv kojih postoje prijave. Vučić je, kako je Kurir juče objavio, zatražio da se SNS očisti od onih koji su u nju ušli samo zato da bi stekli korist. Prema našim saznanjima, posle jučerašnjeg hapšenja, među nekim članovima SNS za koje se sumnja da su umešani u malverzacije zavladala je panika.Kostićeva se sumnjiči da je kao predsednik Gradske opštine Crveni krst 2. jula 2010. godine bez tendera sklopila ugovor o izradi plana strategije razvoja ove opštine sa agencijom NLPRO, čiji je vlasnik Milena V. Taj plan su uradili opštinski službenici, ali za taj posao je agenciji plaćeno 1.740.000 dinara.Ovlašćeno liceLelica Kostić je 14. oktobra 2010. godine, sa agencijom „Integrisani servis“ vlasnice Tanje M., zaključila ugovor o realizaciji projekta „Usamljenost, šta to beše“. Za usluge lekara, sociologa i psihologa koji nikad nisu angažovani, opština je agenciji platila 1.758.00 dinara. Novac od oba projekta sa računa Eurobanke a. d. Beograd podigao je Milovančević. Kako saznaje Kurir, osumnjičeni su negirali krivicu. Kostićeva se tereti za zloupotrebu službenog položaja, a Milovančević za podstrekavanje. Svima je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Dala opštinski novac...Lelica Kostić
Dala opštinski novac...Lelica Kostić

Dvostruki doktor naukaMilovančević je bio šef izbornog štaba SNS na poslednjim izborima i jedan od glavnih pregovarača prilikom formiranja lokalne vlasti. Osim što je potpredsednik GO SNS, on je i predsednik UO komunalnog preduzeća „Medijana“. Javnosti je poznat kao najmlađi dvostruki doktor nauka. Na Mašinskom fakultetu u Nišu doktorirao je na tehničkim naukama, a na Univerzitetu „Alfa“ na ekonomskim.

Nema izuzetakaU saopštenju SNS koje je potpisao gradonačelnik Niša i predsednik GO SNS Zoran Perišić navodi se niko ko se ogrešio o zakon neće biti pošteđen. Oni su zatražili da se postupak sprovede u skladu sa zakonom, bez obzira da li je stranka kojoj pripada Milovančević na vlasti. Perišić je rekao da će Milovančević snositi i konsekvence unutar stranke ukoliko je kriv.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track