Maja Gojković: Svaki član Vlade mora da iznese jasan plan

Član Predsedništva SNS

Maja Gojković: Svaki član Vlade mora da iznese jasan plan

Politika -
Trenutno se rešavaju neke dileme oko drugačije raspodele nadležnosti resora, ali i o eventualnom formiranju nekih novih ministarstava. Istovremeno, razgovara se o politici koju će voditi buduća vlada, rekla je Gojkovićeva

BEOGRAD - Svaki ministar iz Srpske napredne stranke koji bude imenovan u tim iz Nemanjine 11 moraće da preuzme odgovornost i da iznese jasan plan protiv čega želi da se bori i šta želi da stvori, kaže član Predsedništva SNS Maja Gojković.

Ona ističe da SNS, zajedno s koalicionim partnerima uveliko sprema novi zakon o ministarstvima.

"Trenutno se rešavaju neke dileme oko drugačije raspodele nadležnosti resora, ali i o eventualnom formiranju nekih novih ministarstava. Istovremeno, razgovara se o politici koju će voditi buduća vlada", rekla je Gojkovićeva.

Gojkovićeva ističe da još nije bilo razgovora s partnerima o podeli resora, i oni se ne dele na važne i manje važne, i navodi da je SNS uvek spremna da se suoči s problemima u državi, pre svega u sferi finansija i privrede.

"Nismo o tome još razgovarali sa partnerima. Jedan od osnovnih ciljeva naše stranke je veća zaposlenost. Građani moraju da rade, a ukoliko ne bude posla, za to će biti odgovorna Vlada. Zato moramo dovesti više investitora poput "Etihada", kaže ona.

Što se tiče vlasti u Vojvodini, Gojkovićeva ističe da oni nikoga ne teraju da podnese ostavku, već kao opozicija preispituju rad pokrajinske vlade i ukazuju na lošu ekonomsku situaciju.

"To je naše demokratsko pravo. Jasno je da aktuelna vlast loše radi. Za 13 godina nikada nisu podneli izveštaje šta su u kom resoru uradili, gde su nova radna mesta, gde su naši novci...", rekla je ona.

Upitana da li će Dačić morati da napusti resor MUP-a, ona je rekla da SNS ni na čemu ne insistira, "samo ukazujemo na to da je naš predsednik Aleksandar Vučić jasno stavio do znanja da ne može u punom kapacitetu da obavlja više poslova u državi".

"Ostavkom je zapravo pokazao odgovornost i to bi trebalo da bude manir i ostalih članova Vlade koji ne mogu da pruže maksimum na svim poljima", rekla je ona i dodala da "dok se Dačić ne izjasni, suvišno je bilo šta komentarisati".

Što se tiče stranca u Vladi, ona smatra je u sektoru finansija i privrede potreban kvalitetan kadar koji ne podleže pritiscima političkih lobija i tajkuna.

"Važno je da dobro radi, a ne da li ima plave oči ili da li je stariji ili mlađi. Dobro je da neke nove ideje i dragačiji sistem rada malo provejava kroz Nemanjinu 11. Međutim, ta ideja još jednom je pokazala da moramo da promenimo duh i stanje u društvu. Jer, čim se nešto predloži, dočeka se na nož i traže se mane ljudima u čiji se rad nema uvid", zaključila je Gojkovićeva.

Na pitanje da li će zameniti Bratislava Petkovića, ona kaže da o tome unutar stranke uopšte nije bilo reči i dodaje - "svakako da u stranci ima više dobrih kandidata za tu funkciju. Ko god da to bude, važno je da radimo kao tim na modernizaciji Srbije".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track