Poslanici završili raspravu, u sredu o amandmanima

Skupština Srbije

Poslanici završili raspravu, u sredu o amandmanima

Politika -
Predložene izmene zakona, između ostalog, dopunjuju nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova kada je reč o dijaspori i Ministarstva pravde i državne uprave u vezi sa elektronskom upravom

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije završili su kasno u ponedeljak, posle više od 12 sati, raspravu u načelu o izmenama Zakona o ministarstvima, koji predviđa razdvajanje ministarstva finansija i privrede na dva odvojena, a rad će nastaviti u sredu, kada su na dnevnom redu amandmani na predložene zakonske izmene.

Predložene izmene zakona, između ostalog, dopunjuju nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova kada je reč o dijaspori i Ministarstva pravde i državne uprave u vezi sa elektronskom upravom.

Na izmene Zakona o ministarstvima uloženo je oko 30 amandmana.

Amandmane na predloženo zakonsko rešenje neće podnostiti DS S, LSV, Zajedno za Srbiju i SVM, dok su amandmane pripremili LDP, URS i DS.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković rekao je, obrazlažući predloženo zakonsko rešenje, da se novim Zakonom o ministarstvima stvaraju zakonske pretpostavke neophodne za sprovođenje potrebnih promena u državnoj upravi, pre svega ministarstvima.

Selaković je objasnio da je razdvajanje Ministarstva finansija i privrede na dva zasebna ministarstva u skladu sa ustavno-pravnom i upravno-pravnom tradicijom u Srbiji.

Kada je reč o dopuni nadležnosti u ministarstvima spoljnih poslova i pravde, to je učinjeno zbog njihovog racionalnijeg i efikasnijeg funkcionisanja, rekao je Selaković.

Rekonstruisana Vlada Srbije, kako je predviđeno ovim zakonom, imaće 18 ministarstava.

Rasprava o amandmanima zakazana je za sredu u podne.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track