MIHAJLOVIĆEVA: Do promene vlasti u Beogradu doći će vrlo brzo
Foto: Zorana Jevtić

Razočarana zbog napada SNS

MIHAJLOVIĆEVA: Do promene vlasti u Beogradu doći će vrlo brzo

Politika -
Beograd zaslužuje gradonačelnika koji će raditi od jutra do mraka, naglasila ministarka

BEOGRAD - Ministarka energetike i potpredsednica Srpske naprede stranke (SNS) Zorana Mihajlović rekla je danas da će se promena vlasti u Beogradu dogoditi "vrlo brzo".

"Beograd zaslužuje otvoreniju, iskreniju, efikasniju vlast, i ja očekujem da će se to desiti vrlo brzo," rekla je Zorana Mihajlović i dodala da Beograd zaslužuje gradonačelnika koji će raditi "od jutra do mraka".

Ona je istakla da nju brinu i da je razočarana zbog napada koji dolaze iz Demokratske stranke (DS). "Ko je čovek ko se ponaša kao diktator, ko se obračunava sa svojim neistomišljenicima, pa Dragan Đilas", naglasila je ona i dodala da se lider SNS-a Aleksandar Vučić zalaže za uspostavljanje institucija i sistema i da je cilj napada demokrata da se "skrene težište na neke druge stvari".

Ona je navela i da će se ispitati svako trošenje novca, pa i novca iz gradskog budžeta, odnosno da će odgovarati svi koji su činili zloupotrebe ukazujujući i na lidera demokrata i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Mihajlovićeva rekla je danas da skok cene naftnih derivata na svetskom tržištu može da se odrazi na ostale cene, ali da je za Srbiju važno da ima svoju energetsku stabilnost.

"Svaki skok cene naftnih derivata može da se odrazi na ostale cene", rekla je Mihajlović za RTS i navela da je nafta poskupela zbog krize u Siriji.

Odgovarajući na pitanje da li je opravdan strah građana da će se to osetiti na pijacama, u prodavnicama, Mihajlović je navela da mi imamo proizvodnju i preradu derivata nafte.

Ona je najavila da će Ministarstvo napraviti plan i projekciju kretanja cena i pariteta između cena struje, gasa, nafte, naftnih derivata, kako bi svi, od investitora do građana znali šta ih čeka u narednim godinama.

http://www.youtube.com/watch?v=GfPdBX3Iotc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track