Antić: Čeka se stav Vučića o vlasti u Beogradu
Foto: Nemanja Pančić

Otvaraju se različite opcije

Antić: Čeka se stav Vučića o vlasti u Beogradu

Politika -
Ocenio da je njegov odlazak sa mesta predsednika Skupštine grada Beograda na ministarsku funkciju "ustalasao celu situaciju" i pokrenuo priče o prekompoziciji gradske vlasti

BEOGRAD - Članovi Socijalističke partije Srbije još nisu imali zvanične razgovore o sudbini koalicije u gradskoj vlasti u Beogradu, izjavio je danas novi ministar saobraćaja Srbije i donedavni predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić i dodao da se o tom pitanju očekuje stav prvog potpredsednika vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"Gospodin Vučić još nije izašao sa bilo kakvim stavom vezanim za situaciju u Beogradu. Dok to ne bude, sve ostale priče mogu da shvatim kao podgrevanje političke atmosfere", rekao je on.

Antić je ocenio da je njegov odlazak sa mesta predsednika Skupštine grada Beograda na ministarsku funkciju "ustalasao celu situaciju" i pokrenuo priče o prekompoziciji gradske vlasti, gde su koalicioni partneri socijalisti i demokrati.

"Sad se otvaraju različite opcije i o njima treba razgovarati", rekao je on i dodao da smatra da je to tema koju treba razmotriti pre svega sa partnerima, a ne u javnosti, ali da "još ne postoje pretpostavke za takav razgovor".

"Gospodin Vučić je u ovom trenutku čovek koji ima veliku popularnost među građanima i možda najveći legitimitet da priča o takvim stvarima" i SPS čeka da on "izađe sa određenim inicijativama o tome". On je dodao da se lider socijalista i premijer Ivica Dačić takođe još nije izjašnjavao u javnosti o tome, već je "izašao sa odgovorima na novinarska pitanja koja su posledica različitih izjava ljudi iz SNS-a", rekao je Antić.

http://www.youtube.com/watch?v=HicZTtA7a7A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track